Skip to main content

ΒορΟινά:Ταξίδι γεύσεων στον κόσμο του κρασιού με θέα τον Θερμαϊκό(vid)

Φίλοι του κρασιού είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν εκλεκτούς οίνους και ξεχωριστά αποστάγματα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Λευκούς, ροζέ, και ερυθρούς οίνους, αφρώδεις ή γλυκείς, νέες ή γνωστές ετικέτες, πειραματικούς και παλαιωμένους οίνους από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο όσοι βρέθηκαν απόψε στην Προβλήτα 1 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Φίλοι του κρασιού και της γαστρονομίας επισκέφθηκαν «Τα ΒορΟινά» για να γνωρίσουν και να γευτούν τους εκλεκτούς οίνους και τα ξεχωριστά αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα από τα οινοποιεία της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι πλέον το σπίτι των ΒορΟινών. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 24 οινοποιεία με τους πάγκους τους και εκθέτουν τα κρασιά τους για το κοινό», τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας και marketing της Ένωσης Οινοποιών Β. Ελλάδας, Αλεξάνδρα Ανθίδου.

Τα ΒορΟινά πλαισιώνουν τον μήνα Σεπτέμβριο οι οινογευστικές εκδηλώσεις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» σε επιλεγμένους χώρους στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε οινοποιεία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».  Στόχος των εκδηλώσεων η γνωριμία με επώνυμους ποιοτικούς οίνους, τις ποικιλίες και τα στυλ τους.

Βραδιές με πανσέληνο, masterclass, food & wine pairing δείπνο, wine flights, ακόμη και οινικές περιηγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι μερικές από τις προτάσεις των ΒορΟινών.

Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.