Skip to main content

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το γεύμα στην Ικαρία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. έως τις 9 π.μ. και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

«1. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;».