Skip to main content

Με θερμομέτρηση από εβδομάδα η είσοδος στο Κοινοβούλιο

Στα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής συγκαταλέγεται η θερμομέτρηση των εισερχομένων στο κτήριο του Κοινοβουλίου.

Την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη Βουλή έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων, μετά την έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες καθώς και τα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Κοινοβούλιο.

Στα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, συγκαταλέγεται η θερμομέτρηση των εισερχομένων στο κτήριο του Κοινοβουλίου με αυτόματα μηχανήματα, που θα εγκατασταθούν στις πύλες εισόδου από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως είχε συμβεί και κατά το πρώτο κύμα «παγώνουν» προσωρινά οι εργασίες των Ειδικών Επιτροπών, που δεν σχετίζονται με το νομοθετικό έργο. Μειώνεται επίσης σε 50 από 60 ο αριθμός των βουλευτών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ στις μόνιμες επιτροπές, υπάρχει προτροπή για μεγαλύτερη συμμετοχή των βουλευτών μέσω τηλεδιάσκεψης έναντι της φυσικής παρουσίας.

Τέλος, με μειωμένη σύνθεση - μέσω της εκπροσώπησης από ένα μόνο πρόσωπο από κάθε κόμμα -  θα συνεδριάζει εφεξής και η 25μελής Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ σε επίπεδο υπαλλήλων πέραν της τηλεργασίας δρομολογείται η εργασία των υπολοίπων σε κλιμάκια, ώστε να μειωθεί ο αριθμός που προσέρχεται στη Βουλή.