Skip to main content

Βουλή: Την Πέμπτη εισάγεται για ψήφιση ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός των 2,6 δισ. ευρώ

Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας, με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να συνεδριάζει για τη «β' ανάγνωσή» του, τη Δευτέρα

Την ερχόμενη Πέμπτη (14/4/2022) εισάγεται για ψήφιση, στην ολομέλεια της Βουλής, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2,6 δισ. ευρώ.

Χθες το βράδυ, εισήχθη στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ενσωματώνονται σειρά ευρωπαϊκών οδηγιών.

Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας, με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να συνεδριάζει για τη «β' ανάγνωσή» του, τη Δευτέρα, 11 Απριλίου.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ οι πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού και κατά 600 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με την έκθεση Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρεται ότι οι δαπάνες της συνδέονται με την αντιμετώπιση των «εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών που ανέκυψαν λόγω της ενεργειακής κρίσης».

Επίσης με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πέναλτι. Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται πλήρως από το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ και αλιείς.