Skip to main content

Βουτιά στο 1,2 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης: Πτωτικά οι τιμές και στα καύσιμα κίνησης

Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται σήμερα κατά 15% φθηνότερα συγκριτικά με τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η διάθεσή του.

Ανεβαίνει σταδιακά η ζήτηση στη χώρα για το πετρέλαιο θέρμανσης και το σχετικό επίδομα, λόγω και της πτώσης της τιμής του αλλά και της… πτώσης της θερμοκρασίας.

Το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως επισήμανε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Νίκος Παπαγεωργίου, πωλείται σήμερα κατά 15% φθηνότερα συγκριτικά με τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η διάθεσή του, με την τιμή να έχει υποχωρήσει στο 1,2 ευρώ το λίτρο.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει μια μείωση της τάξης των 20 λεπτών περίπου σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου.
Η χαμηλότερη τιμή, για φέτος, έχει ως συνέπεια αρκετοί πολίτες να προβούν σε ανεφοδιασμό των δεξαμενών τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μέση τιμή λιανικής του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 1,2 ευρώ το λίτρο από 1,39 ευρώ πριν από ένα μήνα και 1,41 ευρώ στις 14 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε η διάθεσή του.

Ταυτόχρονα, αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον και για το επίδομα θέρμανσης με τη πλατφόρμα MyΘέρμανσης να παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα MyΘέρμανση ξεπερνούν τις 880.000.

Να σημειωθεί ότι πτωτική πορεία ακολουθούν και οι τιμές των καυσίμων κίνησης, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να έχει μειωθεί στα 1,996 ευρώ το λίτρο από 2,03 ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ μικρή αποκλιμάκωση στα 1,94 ευρώ το λίτρο από 2,12 ευρώ καταγράφει και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Οι τιμές καυσίμων, από το υπουργείο Ανάπτυξης, την Κυριακή που πέρασε: