Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ MEDITERRANEAN COSMOS

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης διοργανώνει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Mediterranean Cosmos Βραδιά του Ερευνητή

Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο Mediterranean Cosmos από τις 17.00 μέχρι τις 21.00, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ - συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Chat Lab-Διαδικτυακές συναντήσεις ερευνητών και κοινού

Στη Βραδιά του Ερευνητή παρουσιάζονται διάφορες δράσεις από το ΕΚΕΤΑ. Στόχος τους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «είναι η διάδοση της επιστήμης και η κατανόηση, εκ μέρους του κοινού, του σημαντικού ρόλου των ερευνητών στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας».

Μεταξύ των δράσεων αυτών είναι το “Chat lab” (https://researchersnight.gr/chat-lab/), το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.  Πρόκειται για σύντομες διαδικτυακές συναντήσεις ερευνητών (ανεξαρτήτου ηλικίας και εμπειρίας) με το ευρύ κοινό (όπως σχολεία, καθηγητές, ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, οικογένειες κλπ.). Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις πρόκειται να διεξαχθούν από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

«Σε ζεστό και φιλικό κλίμα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή της έρευνας, στους ίδιους τους ερευνητές», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΕΤΑ.

Πέρυσι, σε διάστημα πέντε ημερών, είκοσι ερευνητές του ΕΚΕΤΑ πραγματοποίησαν συναντήσεις με περισσότερους από 1.000 πολίτες, κυρίως μαθητές. Το ΕΚΕΤΑ διοργανώνει για 16 συνεχόμενα χρόνια την εκδήλωση αυτή, δημιουργώντας έτσι μια παράδοση.

«Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα και για το λόγο αυτό, η τήρηση των αποστάσεων,  η χρήση μάσκας και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την COVID-19 είναι υποχρεωτικά», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ