Skip to main content

Βραδινές ώρες η αποκομιδή απορριμμάτων στον Δ. Νεάπολης Συκεών

Τροποποίηση του προγράμματος στον τομέα της Καθαριότητας στον δήμο Νεάπολης Συκεών και επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση των συνθηκών καύσωνα

Στην τροποποίηση του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων, όπως και στο πλύσιμο των κεντρικών δρόμων, προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν, διατηρώντας ταυτόχρονα ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για την ανακούφιση των ευάλωτων κατοίκων, ενώ ανοιχτό με δωρεάν χρήση βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι 24ωρες περιπολίες και η επιφυλακή όλου του μηχανισμού του δήμου και της εθελοντικής ομάδας της ΕΔΟΜΑΚ για την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων αποφασίστηκαν μετά από διαδοχικές συσκέψεις του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη με τον νέο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θόδωρο Κυζιρίδη μέσα στο Σαββατοκύριακο, δρομολογώντας, μάλιστα, την εφαρμογή τους από το βράδυ της Κυριακής.

Έτσι, τα περισσότερα δρομολόγια των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιούνται τις βραδινές ώρες ή νωρίς τα ξημερώματα. Παράλληλα, άρχισε σε διπλή βάρδια το πλύσιμο όλων των κεντρικών δρόμων του δήμου με στόχο, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «τον εγκλωβισμό των επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων και τη διοχέτευσή τους στο αποχετευτικό δίκτυο των ομβρίων, δροσίζοντας ταυτόχρονα την πόλη, έτσι ώστε να συμβάλλουμε και σε επίπεδο καθαριότητας και στη σχετική βελτίωση της κατάστασης λόγω των έκτακτων κλιματολογικών συνθηκών».

Μήνυμα-έκκληση

Παράλληλα, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να συμβάλλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στη διευκόλυνση του έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Αναλυτικά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης δήλωσε τα εξής:

«Με την τροποποίηση του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων και το πλύσιμο των δρόμων εν μέσω καύσωνα φροντίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συνδημοτών μας, ενισχύουμε την προστασία της δημόσιας υγείας. Προστατεύουμε, βέβαια, και την υγεία των εργαζομένων μας στον τομέα της Καθαριότητας που όλο αυτό το διάστημα, υπερβάλλοντας εαυτούς, και μέσα σε αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, πασχίζουν έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, και τους ευχαριστούμε για αυτό.

»Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις 24ωρες επιφυλακές και τις 24ωρες βάρδιες για την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου με όλο τον εξοπλισμό του δήμου διαθέσιμο, και με τους εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ που βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, και τους οποίους για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε, επίσης, και τους εργαζόμενους στο δήμο μας οι οποίοι επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος, και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, είναι έτοιμοι να παρέμβουν εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα την όποια πιθανή εμφάνιση φωτιάς για να προστατεύσουμε το δάσος, όπως κάναμε και πρόσφατα.

»Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι ώστε τα απορρίμματα τα οποία βγάζουν να είναι τα απολύτως απαραίτητα και να είναι συσκευασμένα, σφραγισμένα καλά και τοποθετημένα μέσα στους κάδους. Επίσης, να μην αφήνονται απορρίμματα έξω από τους κάδους διότι τα αδέσποτα ζώα, διασκορπίζοντας τα απορρίμματα, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία και την ευταξία της πόλης. Παράλληλα, καλώ τους συμπολίτες μας να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας αποφεύγοντας να παρκάρουν αυτοκίνητα μπροστά στους κάδους και να μην εγκαταλείπουν ογκώδη και βαρέα αντικείμενα παρακωλύοντας έτσι την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων και δυσκολεύοντας το έργο των εργαζομένων.

»Τέλος, καλούμε τους συμπολίτες που λόγω υψηλών θερμοκρασιών αισθανθούν την ανάγκη δροσιάς και ανακούφισης, να προστρέχουν στους κλιματιζόμενους χώρους του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης, του ΚΑΠΗ Πεύκων και του Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών, που παραμένουν, όπως πάντα, ανοιχτοί από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. μεθαύριο Τετάρτη 4 Αυγούστου, ενώ στη διάθεση όλων για δωρεάν χρήση είναι και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών».