Skip to main content

Αγγλία: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Πλίμουθ - Πολλά θύματα

Από τις αστυνομικές αρχές της Αγγλίας γίνεται λόγος για αρκετές απώλειες στο σημείο, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί

Για περιστατικό πυροβολισμών με πολλούς νεκρούς στο Πλίμουθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ, με τις αρχές να ζητούν από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα εκπρόσωπο της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης, η άμεση δράση έλαβε κλήση για περιστατικό πυροβολισμών στην περιοχή Κέιχαμ, στο Πλίμουθ, στις 6.10 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Από τις αστυνομικές αρχές γίνεται λόγος για αρκετές απώλειες στο σημείο, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί, με τις αρχές να κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ζήτησε από τους πολίτες του Πλίμουθ να μην αναρτούν φωτογραφίες από το σημείο του περιστατικού στα social media, ούτε και να διατυπώνουν εικασίες για όσα έχουν διαδραματιστεί εκεί.

Εκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

Άγγλος βουλευτής, ο Λουκ Πόλαρντ αναφέρθηκε νωρίτερα σε «ιδιαίτερα ανησυχητικές ειδήσεις (που) έρχονται από το Κέιχαμ του Πλίμουθ». Και εκείνος απηύθηνε έκκληση μέσω Twitter στους πολίτες της περιοχής να παραμείνουν εντός των οικιών τους.

Με νέο του Tweet, λίγα λεπτά αργότερα, ο βουλευτής έγραψε πως φαίνεται να υπάρχει σημαντικός αριθμός θυμάτων. «Αναμένω επιβεβαίωση αλλά φαίνεται πως αυτή θα είναι μια σκοτεινή ημέρα για την πόλη και την κοινότητά μας» γράφει και καλεί τους πολίτες να σκεφτούν τις οικογένειες και να μην αναρτούν φωτογραφίες από το σημείο.

Λίγο μετά τις 21.00 με έκτακτη είδηση, το δίκτυο Sky News μετέδωσε την είδηση πως έχουν χαθεί ζωές στο Πλίμουθ, παρότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες για τη φύση του περιστατικού.

Πολύ σοβαρό και τραγικό περιστατικό στο Πλίμουθ

Μέλος του τοπικού κοινοβουλίου του Πλίμουθ, ο Τζόνι Μέρσερ, με δύο Tweet του έκανε λόγο για «σοβαρό και τραγικό περιστατικό, το οποίο ξεδιπλώνεται» στην πόλη. «Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας και μην δημοσιεύετε φήμες ή υποθέσεις στα social media» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάριζε πως δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ τόνιζε πως δεν υπάρχει ύποπτος ελεύθερος στο σημείο. «Είναι δουλειά της αστυνομίας να επιβεβαιώσει περαιτέρω λεπτομέρειες», έγραφε.

Ισχυρή δύναμη περιπολικών και ασθενοφόρων στο σημείο

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της νοτιοδυτικής Αγγλίας ανέφερε πως έλαβε κλήση για περιστατικό στο σημείο, στο οποίο κατευθύνονται «πολλά ασθενοφόρα, μέσα αεροδιακομιδής, γιατροί και επαγγελματίες παροχής πρώτων βοηθειών».

Οι αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην οδό Γουόλσελι, μια από τις κύριες οδικές αρτηρίες του Πλίμουθ, στην περιοχή του Χέντερσον.