Skip to main content

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε τρεις ώρες πριν ανακοινωθεί ο θάνατός της

Η δημοσίευση του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας σήμερα δίνει μια νέα εικόνα των 24 ωρών που γράφτηκαν στην ιστορία της Βρετανίας.

Ανατρέπει τα δεδομένα ως προς την ώρα που πέρασε στην αιωνιότητα η βασίλισσα Ελισάβετ το πιστοποιητικό θανάτου της.

Είκοσι ημέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου της. Το σχετικό πιστοποιητικό αναφέρει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε από γηρατειά.

Η δημοσίευση του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας σήμερα δίνει μια νέα εικόνα των 24 ωρών που γράφτηκαν στην ιστορία της Βρετανίας αλλά και όλου του κόσμου.

Αυτό είναι το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ:

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρει τα στοιχεία της, το όνομά της «Elizabeth Alexandra Mary Windsor», τόπο θανάτου το Μπαλμόραλ και την αιτία του θανάτου της: «Old Age», δηλαδή «Γηρατειά».

Σε δημοσίευμά της, η βρετανική «Daily Mail» μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ σημειώνει πως το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας αποκαλύπτει ότι πέθανε στις 15.10 μ.μ. ενώ ο Γουίλιαμ, ο Έντουαρντ και ο Άντριου ήταν στον αέρα - αλλά εγείρει νέα ερωτήματα για το πότε ενημερώθηκε ο Χάρι για τον θάνατό της.

Το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το National Records of Scotland σήμερα το απόγευμα αποκάλυψε ότι η Αυτής Μεγαλειότητα πέθανε από «γηρατειά» την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 3.10 μ.μ. στο κτήμα Μπαλμόραλ στο Aberdeenshire - περισσότερες από τρεις ώρες πριν ενημερωθεί ο κόσμος για τον θάνατό της.

Το πιο σημαντικό: το πιστοποιητικό επιβεβαίωσε την υποψία ότι μερικά από τα παιδιά και τα εγγόνια της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένων του πρίγκιπα της Ουαλίας, του Δούκα της Υόρκης, του κόμη και της κόμισσας του Γουέσεξ και του δούκα του Σάσεξ, προσπάθησαν μάταια να βρεθούν πλάι της βασίλισσας όταν πέθανε.

Δεν είναι γνωστό πότε ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγός έφτασαν στο Μπαλμόραλ, αλλά σε αντίθεση με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας βρίσκονταν ήδη στη Σκωτία, στο Dumfries House στο Ayrshire. Η βασιλική πριγκίπισσα, κόρη της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα, αναφέρεται ως το άτομο που ενημέρωσε τον τοπικό ληξίαρχο για τον θάνατο της μητέρας της.

Το έγγραφο εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με το πότε ενημερώθηκε ο πρίγκιπας Χάρι για τον θάνατο της γιαγιάς του, αφού ταξίδεψε χωριστά από τον αδελφό του Γουίλιαμ και τους θείους Άντριου και Έντουαρντ - που επίσης δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Μπαλμόραλ πριν από τον θάνατο της βασίλισσας - και προσγειώθηκε στο Αμπερντίν περίπου 15 λεπτά αφού το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τον θάνατο.

Το προσωπικό του παλατιού αντέδρασε με οργή στους ισχυρισμούς ότι ο Χάρι είχε ειδοποιηθεί μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα για τον θάνατο της γιαγιάς του πριν αυτός γίνει γνωστός, με έναν εκπρόσωπο του βασιλιά να τονίζει ότι το κοινό «ενημερώθηκε μόνο αφού είχε ενημερωθεί κάθε μέλος της οικογένειας».

Η Mail αναφέρει ότι ενώ είναι αλήθεια ότι ο Χάρι ενημερώθηκε λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η είδηση, ο λόγος για αυτό ήταν επειδή βρισκόταν σε πτήση για τη Σκωτία και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να επικοινωνήσει.