Skip to main content

Βρετανία: Θα προσφέρει 9 εκατ. δόσεις εμβολίου AstraZeneca σε έξι χώρες

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων, 9 εκατ. ευρώ, θα σταλεί την Παρασκευή σε Λάος, Καμπότζη, Ινδονησία, Μαλαισία, Κένυα και Τζαμάικα.

Η Βρετανία θα αρχίσει να παραδίδει 9 εκατ. δόσεις του εμβολίου Oxford-AstraZeneca κατά της COVID-19 αυτή την εβδομάδα σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Τζαμάικα και η Κένυα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Περίπου 5 εκατ. δόσεις προσφέρονται στον COVAX, τον μηχανισμό που σκοπό έχει να διασφαλίσει ισότιμη, παγκόσμια πρόσβαση σε εμβόλια της COVID-19, ενώ ακόμα 4 εκατ. δόσεις θα μοιραστούν απευθείας σε χώρες που έχουν ανάγκη.

«Η πρώτη παρτίδα --9 εκατ. δόσεις-- θα σταλεί την Παρασκευή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι θα πάει σε χώρες όπως το Λάος, η Καμπότζη, η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Κένυα και η Τζαμάικα.

Η Ινδονησία θα λάβει 600.000 δόσεις, 300.000 θα σταλούν στην Τζαμάικα και 817.000 θα πάνε στην Κένυα, μεταξύ άλλων χωρών, όπως ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε να προσφέρει τουλάχιστον 100 εκατ. πλεονάζοντα εμβόλια της COVID-19 εντός της επόμενης χρονιά ως συνεισφορά στις προσπάθειες της G7 να βοηθηθούν οι φτωχότερες χώρες να ανοσοποιήσουν τους πολίτες τους.

Η δωρεά που ανακοινώθηκε σήμερα είναι η πρώτη δόση αυτής της δέσμευσης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης έγινε εν όψει της συνάντησης του Τζόνσον αργότερα σήμερα με τον Κενυάτη πρόεδρο Ουχούρου Κενυάτα στη Βρετανία.