Skip to main content

Βρετανικά ΜΜΕ: Ορόσημο η «συντριπτική καταδίκη» της Χρυσής Αυγής

Η ανταπόκριση του Guardian από την Αθήνα. Ο Independent, σύγκρινε τη δική της Χρυσής Αυγής με εκείνη των Ναζί στη Νυρεμβέργη.

Για δικαστική απόφαση «συντριπτικής καταδίκης» της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο η ανταπόκριση του Guardian από την Αθήνα αναφορικά με την ετυμηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τη δίκη «ορόσημο» και τη μεγαλύτερη για νεο-φασίστες από τη δική της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με το skai.gr.

Επισημαίνονται οι πανηγυρισμοί του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο με την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ φιλοξενείται δήλωση Έλληνα ακτιβιστή που κάνει λόγο για «μία πολύ καλή ημέρα για το αντιφασιστικό κίνημα παγκοσμίως».

Σημειώνεται ότι η καταδίκη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επισύρει ποινή κάθειρξης έως 15 ετών, με πρόσθετες ποινές για πρόσθετα αδικήματα.

Την είδηση μεταδίδει και ο Independent, επίσης συγκρίνοντας τη δική με εκείνη των Ναζί στη Νυρεμβέργη.

Επισημαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή ήταν το τρίτο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα κατά την περίοδο της ελληνικής χρεωστικής κρίσης.

Αναπαράγοντας ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων η Daily Telegraph σχολιάζει ότι πρόκειται για ετυμηγορία «ορόσημο», ενώ η Daily Mail επισημαίνει την αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα στο τέλος της «μαραθώνιας» δίκης.

Το ιστορικό και την ετυμηγορία της δίκης, όπως και την παρουσία πλήθους κόσμου έξω από το Εφετείο μεταφέρει και το BBC.