Skip to main content

Βρούτσης: Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες

H ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο 15ήμερο και σε κάθε περίπτωση εντός του τρέχοντος μήνα, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.

Νομοθετική ρύθμιση - εντός του Μαΐου - για την κατάργηση καταβολής εισφορών για μηδενικό ή εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα και από μη κατ' επάγγελμα αγρότες συνταξιούχους, οι οποίοι καλλιεργούν μικρό αγροτικό κλήρο, προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, η ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο 15ήμερο και σε κάθε περίπτωση εντός του τρέχοντος μήνα, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, αφού θα προβλέπει εφεξής την καταβολή εισφορών από εισόδημα 10.000 ευρώ και άνω, μεταδίδει το skai.gr.  

«Υπήρχε πράγματι παράλειψη του νόμου που έθετε ασφαλιστικές εισφορές από μηδενικό εισόδημα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του μικρού κλήρου  και για να μην πληρώνει με 3.000 -4.000 εισόδημα κάποιος υψηλές εισφορές,  αλλά επειδή πρέπει να πληρώσουν εισφορές, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, μες το Μάιο σίγουρα, αλλάζουμε το όριο και πάει από μηδέν σε 10.000 ευρώ. Άρα μέχρι 10.000 δεν θα πληρώνει κανείς ασφαλιστικές εισφορές ακόμα κι αν δεν είναι κατ'  επάγγελμα αγρότης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας.

Η δέσμευση του κ. Βρούτση δόθηκε στο πλαίσιο απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα, η οποία μίλησε για αδικία του ασφαλιστικού συστήματος, η οποία λειτουργεί ως αντικίνητρο για τη διεύρυνση της παραγωγικής δραστηριότητας,  καλώντας τον Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.