Skip to main content

Βρούτσης: Εισφορά 27% στις αγροτικές επιδοτήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την εισφορά στις αγροτικές επιδοτήσεις.

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση προωθεί εισφορά 27% στις αγροτικές επιδοτήσεις, προέβη ο Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στην τροπολογία 421 παράγραφο 4 υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την εισφορά στις αγροτικές επιδοτήσεις, κάτι όμως το οποίο διέψευδε προσωπικά ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Βρούτσης από το βήμα της Βουλής στις 26 Φεβρουαρίου είχε αναφερθεί στο θέμα, υποστηρίζοντας ευθέως πως η κυβέρνηση προετοιμάζει και έχει αποφασίσει την πλήρη ενσωμάτωση στην εισφορά του 27% του συνόλου των αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς κάτι τέτοιο προέκυπτε από τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός να απαντήσουν άμεσα. Θα ενταχθούν στο 27% ή όχι οι επιδοτήσεις των αγροτών; Τι σημαίνει η φράση «σύνολο των εσόδων των αγροτών»;  Μιλάμε για κάτι πρωτοφανές για το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί καθαρά η κυβέρνηση» ανέφερε τότε στο protothema.gr ο κ. Βρούτσης.
 
Στον ΣΚΑΙ μάλιστα την ίδια ημέρα του Φεβρουαρίου ο τέως υπουργός δήλωνε πως «παρακολούθησα τη συνάντηση αγροτών και πρωθυπουργού. Χθες μετά τη συνάντηση αυτό που συνειδητοποίησα είναι ένα τεράστιο τρικ».

«Μέχρι τώρα το εισόδημα των αγροτών υπολογιζόταν ως έσοδα μείον έξοδα και ξεχωριστά το εισόδημα από επιδοτήσεις. Τώρα θεωρεί η κυβέρνηση ως εισόδημα τις επιδοτήσεις. Η εισφορά λοιπόν θα υπολογίζεται και στις επιδοτήσεις» τόνιζε. Μετά από αυτές τις καταγγελίες του τέως υπουργού, ο Τάσος Πετρόπουλος ως αρμόδιος υφυπουργός της κυβέρνησης επιτέθηκε στον κ. Βρούτση μιλώντας για πράγματα που δεν υπάρχουν στο μυαλό της κυβέρνησης. Να όμως που τώρα θίγεται με τρόπο άμεσο το αγροτικό εισόδημα προκαλώντας νέο κύκλο συζήτησης κι ενδεχόμενες αντιδράσεις.