Skip to main content

Βρούτσης: Στους κωδικούς στήριξης θα ενταχθεί το 85% των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον υπουργό, 800 ευρώ δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και όσοι έχουν μονοπρόσωπη επιχείρηση.

Μέχρι την Τετάρτη (1/4) το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί η ένταξη στο σύστημα του υπουργείου Εργασίας όλων των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, λεγόμενων ΚΑΔ, των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, τόνισε στο ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι στους κωδικούς αυτούς εντάσσεται το 85% των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η διεύρυνση των ΚΑΔ, καθώς έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ποιες επιχειρήσεις πλήττονται και ποιες όχι.

Εξήγησε ότι 800 ευρώ δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και όσοι έχουν μονοπρόσωπη επιχείρηση.

Πρόσθεσε ότι από αύριο οι υπάλληλοι που δικαιούνται τα 800 ευρώ θα υποβάλλουν το δικό τους έντυπο σε άλλη πλατφόρμα με τα στοιχεία τους και θα γίνεται διασταύρωση με τα στοιχεία των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι έως τις 10 Απριλίου μπορούν να κάνουν αιτήσεις εργοδότες και εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργιά τους με κυβερνητική απόφαση και ως τις 20 Μαρτίου όσοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις μονοί τους.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι αν δεν διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, δεν θα ισχύσει κανένα από τα ευνοϊκά μέτρα για τους εργοδότες.

Την ίδια στιγμή από το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε ότι  παρατείνεται μέχρι και την 10.4.2020 η προθεσμία υποβολής της Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών στο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" που η επιχειρηματική τους δραστηριότητα ανεστάλη με εντολή δημόσιας αρχής, που κανονικα εληγε αυριο 31.3.2020.