Skip to main content

Walk for freedom: Μήνυμα ελευθερίας με λευκά μπαλόνια στον Λευκό Πύργο

H σιωπηρή πορεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης σχετικά με το φαινόμενο της εμπορίας των ανθρώπων.

Μια βουβή διαμαρτυρία κατά της εμπορίας των ανθρώπων πραγματοποίησαν δεκάδες άτομα που συμμετέχουν στην πορεία Walk For Freedom σήμερα το απόγευμα.

Πρόκειται για μια σιωπηλή πορεία κατά την οποία οι συμμετέχοντες περπατούν ο ένας πίσω από τον άλλον φορώντας μαύρα δημιουργώντας έτσι μια σκοτεινή γραμμή.

Στο τέλος της πορείας, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Πύργο και φωνάζοντας «ελευθερία» απελευθέρωσαν τα λευκά μπαλόνια που κρατούσαν στα χέρια τους.

Την πορεία που γίνεται φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Α21 με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για το φαινόμενο της εμπορίας των ανθρώπων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Μαρίνας Ντονοπούλου, διευθύντριας της Α21 στην Ελλάδα, υπάρχουν 40 εκατομμύρια σκλάβοι σε όλο τον κόσμο και 20.000 περίπου στην Ελλάδα ενώ το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων δείχνει να συνεχίζεται και να αυξάνεται.

Το μοναδικό παράθυρο ελπίδος σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση είναι πως ολοένα και περισσότεροι Άνθρωποι καλούν στη γραμμή πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων (1109) ώστε να δώσουν αναφορές για πιθανά περιστατικά εμπορίας.

«Το 2018 είχαμε 1.100 κλήσεις και 179 διασώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ οι αναφορές που εστάλησαν στην αστυνομία από την A21 φέτος σε σχέση με πέρσι μέσω των τηλεφώνων στον τετραψήφιο αριθμό ήταν αυξημένες κατά 175%», σημείωσε η κ. Ντονοπούλου προσθέτοντας πως το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι πως είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε την κατάσταση αυτή.

Σημειώνεται πως το walk for freedom αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση ενημέρωσης για την εμπορία των ανθρώπων και πως το 2018 διοργανώθηκαν 400 walk σε 50 χώρες του κόσμου.