Skip to main content

Woof Woof: Η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που έκανε τα αξεσουάρ για σκύλους… μόδα

Από τις ΗΠΑ μέχρι τη Μαλαισία και την Κύπρο ο Αλέξης Μέγας βάζει πινελιές στυλ στα αξεσουάρ για σκύλους, με έμπνευση από την δική του Chelsea.

Η Chelsea, το σκυλί του, έγινε η έμπνευση και το μοντέλο του, ενώ η επιθυμία του να δώσει μια πινελιά στυλ στα αξεσουάρ της το κίνητρο για τη δημιουργία της Woof Woof, μιας εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη που σχεδιάζει και κατασκευάζει μοδάτα αξεσουάρ για σκύλους.

Ο Αλέξης Μέγας, με προϋπηρεσία στον χώρο της μόδας ως υπεύθυνος καταστημάτων επί μία δεκαετία, κατάφερε σε μόλις μία διετία να τοποθετήσει τα αξεσουάρ του σε περισσότερα από 25 καταστήματα ανά την Ελλάδα και να αποκτήσει παρουσία από τις ΗΠΑ και τη Μαλαισία μέχρι τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Κύπρο.

Τα περιλαίμια, οι οδηγοί περιπάτου, τα σαμαράκια και οι μπαντάνες του δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα… ανθρώπινα αξεσουάρ όσον αφορά τα σχέδια και την κατασκευή τους και αντλούν τις επιρροές τους από τη boho και έθνικ διάθεση του Αλέξη Μέγα, αλλά και την παιχνιδιάρικη φύση των σκυλιών. Φτιάχνονται από 100% φυσικό βαμβακερό καμβά, από βαμβακερά και μάλλινα υφάσματα, αλλά και από vegan leather. «Όλα τα είδη μας είναι χειροποίητα και για την παραγωγή τους αξιοποιούνται οικολογικά υλικά, χωρίς να γίνονται θυσίες στο στυλ, την ανθεκτικότητα και την ευχρηστία του τελικού προϊόντος, αφού δεν ξεχνάμε ποτέ πως πελάτες μας είναι οι… σκύλοι».

Τα σχέδια όμως του Αλέξη Μέγα δεν σταματούν εδώ. Το επόμενό του βήμα θα αφορά αξεσουάρ και για τους ιδιοκτήτες των σκυλιών που θα μπορούν να συνδυάζονται με αυτά των τετράποδων φίλων τους, ενώ σε μια μετέπειτα φάση σκέφτεται και τα αξεσουάρ για γάτες, αφού διαπιστώνει ζήτηση.



Η Chelsea, η μόδα και η αλλαγή καριέρας 

Ο ερχομός της Chelsea - ενός ημίαιμου σκυλιού- στη ζωή του Αλέξη Μέγα, την οποία υιοθέτησε πριν από μια πενταετία, δρομολόγησε χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει την αλλαγή της επαγγελματικής του πορείας. Η αυθόρμητη μετατροπή μιας παλιάς του μπλούζας με γάτες σε αυτοσχέδια μπαντάνα για την Chelsea και η απροσδόκητη απήχηση που είχε η δημιουργία του αυτή τον έκαναν να ξεκινήσει μια έρευνα αγοράς στον χώρο των αξεσουάρ και να διαπιστώσει πως υπήρχε κενό σε είδη για τα σκυλιά που να μην είναι απλά χρηστικά, αλλά και μοδάτα. Κάπως έτσι και με δεδομένο ότι πάντα ήθελε να δημιουργήσει κάτι δικό του, σκέφτηκε να ασχοληθεί με αξεσουάρ για σκύλους.

Όμως, αν και αγαπούσε τη μόδα, δεν είχε ιδέα από ραπτική. Έτσι παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα κοπτικής-ραπτικής και άρχισε να φτιάχνει τις πρώτες του μπαντάνες. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι φίλοι του που θεωρούσαν τρελό το εγχείρημά του, πιστεύοντας πως δεν υπήρχε αγορά για τέτοια προϊόντα. Επί εννέα μήνες και αφού προμηθεύτηκε μια μεταχειρισμένη ραπτομηχανή, ο Αλέξης Μέγας εργαζόταν για τα αξεσουάρ του παράλληλα με την δουλειά του, μέχρι που αισθάνθηκε έτοιμος και παραιτήθηκε, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Woof Woof. Νοίκιασε μια αποθήκη στην Επιδαύρου και μπήκε αποφασιστικά στην καινούρια του περιπέτεια το καλοκαίρι του 2018. Στα πρώτα του ακόμα βήματα ο δρόμος του διασταυρώθηκε με έναν ιδιοκτήτη μπουτίκ βιολογικών μπισκότων για κατοικίδια από την Κύπρο, ο οποίος πίστεψε στις δημιουργίες του Αλέξη Μέγα, η γκάμα των οποίων είχε στο μεταξύ διευρυνθεί με περιλαίμια και άλλα αξεσουάρ, και του ζήτησε να γίνει ο αντιπρόσωπός του στην κυπριακή αγορά.

Στην αρχή οι λιανικές πωλήσεις της Woof Woof κατευθύνονταν κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό και δη στις ΗΠΑ, μέσω του καταστήματός της στη δημοφιλή αμερικανική πλατφόρμα etsy, στη συνέχεια όμως η ελληνική αγορά άρχισε να μεγαλώνει σημαντικά για την επιχείρηση, μετά και από τη δημιουργία του δικού της e-shop. Πρόσφατα, ο Αλέξης Μέγας μετακόμισε σε έναν καινούριο χώρο, που διαθέτει εργαστήριο και showroom, στην οδό Βοσπόρου και συνεχίζει να βάζει το προσωπικό του μεράκι σε κάθε δημιουργία του, με την Chelsea να είναι το… δεξί του χέρι. Στην προσπάθειά του για τη δημιουργία της Woof Woof βρήκε αρωγό το The People’s Trust, που τον βοήθησε να κάνει την είσοδό του στον επιχειρηματικό στίβο.