Skip to main content

WSJ: Ο Τραμπ δεν είπε από την αρχή ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο «Fox News», ενώ είχε ενημερωθεί για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, λέει η WSJ.

Ο Ντόναλντ Tραμπ ήξερε ότι είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό και δεν το αποκάλυψε αμέσως στον αμερικανικό λαό, όπως αποκαλύπτει άτομο του περιβάλλοντός του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο δίκτυο «Fox News», ενώ είχε ενημερωθεί για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ για τη νόσο Covid-19. Ερωτηθείς για το εάν έχει κάνει ο ίδιος τεστ για το νέο κορωνοϊό, επιβεβαίωσε ότι είχε βρεθεί θετική η στενή του συνεργάτιδα στον Λευκό Οίκο, Χόουπ Χικς, και ότι ο ίδιος ανέμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν αποκάλυψε το αποτέλεσμα από ένα rapid τεστ, που βγήκε θετικό, αναμένοντας το τεστ επαλήθευσης των προηγούμενου αποτελέσματος.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο Τραμπ ήξερε ότι είναι θετικός στον ιό το απόγευμα της Πέμπτης, ώρα ΗΠΑ, προτού εμφανιστεί στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News» και δεν αποκάλυψε το αποτέλεσμα του rapid τεστ, όπως υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα. «Αντ' αυτού, επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές ότι μία από τις κορυφαίες βοηθούς του ήταν θετική στο νέο κορωνοϊό, με τον ίδιο να αναφέρει ότι αναμένει τα αποτελέσματα».

«Θα κάνω τεστ απόψε ή αύριο το πρωί» είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ξημερώματα Παρασκευής -1 το πρωί ώρα Αμερικής- ο πρόεδρος έγραψε στο αγαπημένο του Twitter ότι είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Λευκού Οίκου, το πιο αξιόπιστο τεστ, που εξετάζει ένα δείγμα ρινικού επιχρίσματος, διενεργείται μόνο έπειτα από ένα rapid τεστ που βγαίνει θετικό. Πάντως, στην περίπτωση του Τραμπ, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο όπως αναφέρει η πηγή.

Επιπλέον, ο Τραμπ ζήτησε επίσης από έναν σύμβουλό του να μην αποκαλύψει το αποτέλεσμα του rapid τεστ που βρέθηκε θετικό. «Μην το πεις σε κανέναν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το άτομο του στενού του περιβάλλοντος, όπως επισημαίνει το επίμαχο άρθρο.