Skip to main content

Wyou Fashion: Τα γυναικεία ενδύματα από τη Θεσσαλονίκη που μιλούν… ελληνικά

Ούτε κουμπί δεν έχει αγοράσει από εισαγωγείς ο Θεόφιλος Βαχτανίδης, δημιουργός της Wyou Fashion από την Πολίχνη, μιας εταιρείας που αγαπά τη γυναίκα

Μυήθηκε στο γυναικείο ένδυμα σε ηλικία μόλις 20 ετών και έμαθε τη δουλειά βήμα βήμα, έχοντας πλέον σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο. Πριν από μια επταετία έφτιαξε τη δική του εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων, τη Wyou Fashion, με σχεδιασμό, ραφή και παραγωγή στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο Θεόφιλος Βαχτανίδης, παρόλο που οι πειρασμοί είναι πολλοί, όπως λέει, χρησιμοποιεί μόνο ελληνικές πρώτες ύλες και δεν έχει αγοράσει ποτέ ούτε κουμπί από εισαγωγείς.

Ξεκίνησε από την αγάπη του για τις γυναίκες και την επιθυμία του να τους προσφέρει περισσότερες κομψές επιλογές. Άλλωστε, όπως λέει στη Voria, οι Θεσσαλονικιές θέλουν ακόμα και στο πιο καθημερινό ρούχο ένα… στόλισμα, κάτι που να τις κάνει να αισθάνονται ξεχωριστές. Σήμερα τα ενδύματά του βρίσκονται σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τον ενδιαφέρει η περαιτέρω επέκταση και σε άλλες πόλεις, αλλά και στο εξωτερικό. Οι δημιουργίες του απευθύνονται σε δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες, κάτι που φαίνεται ήδη από το όνομα της εταιρείας Wyou Fashion (Γυναίκα εσύ), το οποίο αντανακλά την έμφαση που δίνει ο ίδιος στις ανάγκες του γυναικείου φύλου.

«Όλα τα υφάσματά μας είναι ελληνικά. Η παραγωγή μας γίνεται από ελληνικά χέρια εδώ στη Θεσσαλονίκη, παρόλο που ο ανταγωνισμός από γειτονικές χώρες είναι πολύ μεγάλος. Είμαστε μια ελληνική εταιρεία με το ‘’ε’’ κεφαλαίο» λέει στη Voria.gr ο Θεόφιλος Βαχτανίδης.

Η αγάπη για το ένδυμα και τη γυναίκα

Ο Θεόφιλος Βαχτανίδης ξεκίνησε στον χώρο του ενδύματος το 1993 από το κομμάτι των πωλήσεων. Εργαζόμενος όμως σε μια μεγάλη βιοτεχνία άρχισε να έρχεται σε επαφή και με την κατασκευή των ρούχων, μαθαίνοντας τη δουλειά. Σύντομα αποφάσισε να ανοίξει το δικό του μαγαζί, μπαίνοντας για τα καλά στον κόσμο του γυναικείου ενδύματος. Βλέποντας όμως στη συνέχεια τη δυναμική της χονδρικής και αφού είχε περάσει μια εξαετία, επέλεξε να στραφεί στο κομμάτι αυτό και από το 2000 ξεκίνησε την πορεία του ως αντιπρόσωπος γυναικείων ενδυμάτων.

Οι παραγωγικές του ανησυχίες όμως και η ανάγκη του να εξελιχθεί περαιτέρω τον έστρεψαν το 2014 στη δημιουργία της δικής του εταιρείας, που με ορμητήριο την Πολίχνη, όπου έχει το δικό του ιδιόκτητο showroom, κάνει τις ενδυματολογικές του προτάσεις στον χώρο. Η Wyou Fashion ξεκίνησε με ενδύματα με σικ χαρακτήρα, τα οποία μια γυναίκα θα μπορούσε να επιλέξει για μια πιο καλή περίσταση. Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα άλλαξαν, η γκάμα της διευρύνθηκε, ενώ μέσα στην καραντίνα το casual ένδυμα βρήκε τη δική του θέση στις συλλογές της εταιρείας. Πλέον τα ρούχα της εκφράζουν κάθε γυναίκα που θέλει να «παίζει» με το στυλ, ανάλογα με τη διάθεσή της, μέρα και νύχτα, όπως εξηγεί ο Θεόφιλος Βαχτανίδης. Ο ίδιος παίρνει τεράστια ικανοποίηση βλέποντας τα ενδύματά του να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών, ενώ θυμάται ακόμα τη στιγμή που οι δημιουργίες του ανέβηκαν για πρώτη φορά στην πασαρέλα.