Skip to main content

Ξάνθη: Αγνοείται 21χρονος μετά από βουτιά στον ποταμό Νέστο (φωτο)

Ο νεαρός πήγε με φίλους του στον ποταμό Νέστο για να κολυμπήσουν, αλλά μετά από μια βουτιά που έκανε, παρασύρθηκε από τα νερά

Ενας 21χρονος αγνοείται από χθες το απόγευμα στον ποταμό Νέστο στο ύψος της Γαλάνης στην Ξάνθη.

Ο νεαρός πήγε με δύο φίλους του, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αδέσμευτη» στον ποταμό Νέστο για να κολυμπήσουν στα δροσερά νερά, αλλά σύμφωνα με έγκυρη πηγή, μετά από μια βουτιά που έκανε από ένα βράχο στα ορμητικά νερά είχε ως αποτέλεσμα να «χαθεί» από το οπτικό πεδίο των φίλων του που μετά από λίγη ώρα φώναξαν βοήθεια.

Η κινητοποίηση ήταν τάχιστη και πολύ μεγάλη με ανθρώπους της ΕΜΑΚ Ξάνθης και Κομοτηνής, της Πυροσβεστικής αλλά και ανθρώπων της riveland να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ανεύρεση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthinews.gr, ο νεαρός έχει καταγωγή από το Όλβιο Ξάνθης και διέμενε στην Καβάλα.

Σημειώνεται επίσης, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Θησαυρού, απελευθερώνει, ίδίως τις τελευταίες μέρες, τεράστιες ποσότητες νερών από το φράγμα, με αποτέλεσμα η στάθμη των υδάτων να είναι υψηλή, γεγονός που καθιστά επικίνδυνο το κολύμπι στην περιοχή, ακόμη και για τους δεινούς κολυμβητές και γνώστες του ποταμού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ποταμός, μάλιστα, «υπερχείλισε», για αυτό και η εταιρεία Riverland είχε σταματήσει τις δραστηριότητές της.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα, με μεγάλη κινητοποίηση.