Skip to main content

Ξανθιές... Γκόμενοι και Μπάτσοι του Χόλιγουντ το Σάββατο στο Mega

Με άφθονο γέλιο αλλά και αρκετές δόσεις δράσεις το Megacinema επιστρέφει αυτό το σαββατόβραδο προσφέροντας στο κοινό δύο ξεχωριστές ταινίες.

Πυρετός ψυχαγωγίας κι αυτό το σαββατόβραδο στο Mega. Η αγαπημένη κινηματογραφική ζώνη MegaCinema περιλαμβάνει κι αυτήν την εβδομάδες δύο ξεχωριστές προβολές με πολύ γέλιο και δράση.
                
Η αυλαία ανοίγει στις 20.50 με την κωμική ταινία «Ξανθιές...γκόμενοι» του Κίνεν Άιβορι Γουέιανς. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Μάρλον και Σον Γουέιανς και ο Τζέιμι Κινγκ.
                
Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίσσεται όταν δύο μαύροι πράκτορες του FBI, οι Μάρκους και Κέβιν Κόπλαντ πρέπει να δουλέψουν σε μια μυστική υπόθεση. Για τις ανάγκες της έρευνας ενός κλεμμένου δαχτυλιδιού, μεταμφιέζονται σε δύο προκλητικές λευκές «γκόμενες» κι εισβάλλουν στα άδυτα της υψηλής κοινωνίας. Ωστόσο, ο δρόμος τους προς το λαμπρότερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς είναι κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα.


                 
Η θεότρελη αυτή κωμωδία, έκανε 70 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό boxoffice το 2005 που κυκλοφόρησε. Μέχρι σήμερα σκορπίζει απλόχερα το γέλιο σε όσους την παρακολουθούν  αφού οι αστείες περιπέτειες των ηρώων, τα παθήματά τους και οι έξυπνες ερμηνείες είναι το κλειδί της επιτυχίας της στο κοινό.
                
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει η περιπέτεια. Στις 23.00 είναι προγραμματισμένη η προβολή του φιλμ «Οι μπάτσοι του Χόλιγουντ» του Ρον Σέλτον. Αυτή η αστυνομική ταινία έχει πρωταγωνιστή τον μεγάλο Χάρισον Φορντ, τον οποίο συνοδεύουν στην οθόνη επίσης οι Τζος Χάρτνετ, Μάρτιν Λαντάου, Λολίτα Νταβίντοβιτς.
                
Η δράση ξεκινάει με δύο αντισυμβατικούς αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος Άντζελες. Ο Τζόε Γκάβιλαν και ο Κέι Σι Κάλντεν απασχολούνται παράλληλα με την αστυνομία και σε εντελώς διαφορετικές δουλειές. Ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος δάσκαλος της γιόγκα και υποψήφιος ηθοποιός. Όταν τα μέλη ενός δημοφιλούς συγκροτήματος δολοφονούνται προκλητικά επί σκηνής, η έρευνα οδηγεί τους δύο ντετέκτιβ στον Σαρτέιν, πρόεδρο γνωστής δισκογραφικής εταιρίας. Φήμες τον θέλουν να έχει οργανώσει το θάνατο κι άλλων καλλιτεχνών που ήθελαν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους.

              

Επιστρατεύοντας ένα μείγμα πραγματικότητας, δράσης και χιούμορ, η ταινία εξερευνά παράλληλα διάφορα θέματα σε πολλαπλά επίπεδα. Από τη μία, το αστικό κι εξωτικό σκηνικό του Λος Άντζελες και από την άλλη, ο χαοτικός κόσμος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Από τη μία, η επαγγελματική σκληρή ζωή των δύο ντετέκτιβ που καλούνται να εξιχνιάσουν φόνους  και μυστήρια και από την άλλη το ξετύλιγμα της προσωπικής τους ιστορίας, που λίγο θυμίζουν το θορυβώδες καθήκον. Τα υπέροχα σκηνικά του Λος Άντζελες, μεταδίδουν το άρωμα της πόλης σε μια ταινία που και η ίδια η πρωτεύουσα της Καλιφόρνια πρωταγωνιστεί.