Skip to main content

Ξανθός: Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των βουλευτών

Με σοβαρό τρόπο, με θεσμικά συντεταγμένο τρόπο, η πολιτεία, η κυβέρνηση και η Βουλή, θα δώσουν την πολιτική λύση, είπε ο Ξανθός.

Για «περίοδο πολιτικών διεργασιών» και «εξέλιξη που επέβαλε το χειρισμό τον οποίο έχει δρομολογήσει ο Πρωθυπουργός» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Όπως είπε, «στη δημοκρατία προφανέστατα δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θεωρώ ότι με σοβαρό τρόπο, με θεσμικά συντεταγμένο τρόπο, η πολιτεία, η κυβέρνηση και η Βουλή, θα δώσουν την πολιτική λύση σε αυτό το πρόβλημα το οποίο έχει παρουσιαστεί αυτές τις μέρες».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η συζήτηση των επόμενων δύο ημερών θα δώσει τη δυνατότητα στους βουλευτές της συμπολίτευσης να υπερασπιστούν το έργο και να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στην ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια επούλωσης των πληγών της κρίσης, της ανακούφισης της κοινωνίας και της ριζικής αναδιοργάνωσης των θεσμών, του κράτους και του πολιτικού συστήματος, που είναι σε εξέλιξη.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των βουλευτών, στην πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου, και νομίζουμε ότι στις επόμενες μέρες θα αρθεί το αδιέξοδο και θα έχουμε μία εξέλιξη ομαλή με βάση τις προβλέψεις της Ελληνικής Δημοκρατίας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε τιμητική εκδήλωση του ΕΚΑΒ για τους διασώστες, τους γιατρούς και τα πληρώματά του που έχουν χάσει τη ζωή τους στα περίπου 30 χρόνια λειτουργίας του φορέα στη μάχη για το καθήκον, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει και να το αναβαθμίσει το ΕΚΑΒ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, αυτή την περίοδο γίνεται «μία πολύ μεγάλη επένδυση στο πεδίο της επείγουσας ιατρικής. Αναδιοργανώνουμε όλο το πλαίσιο από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα μέχρι τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, τα οποία αυτονομούνται, αποκτούν δική τους στελέχωση και μάλιστα με γιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα ιατρική.

Αυτό είναι μία μεγάλη παρέμβαση που ενισχύει την πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος και θεωρώ ότι ενισχύει το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας των πολιτών για τη διαχείριση των προβλημάτων υγείας την ώρα της ανάγκης» ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός.