Skip to main content

Ξεδίπλωσε τους στόχους του το υπουργείο Εξωτερικών

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ζάεφ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, ισχυριζόμενος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «προσεκτικός» μ' αυτήν.

Πρέπει να αντέξουμε, γιατί βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Δήλωσε ο διάτρητος Α. Τσίπρας, ότι η αναγνώριση από την Ελλάδα του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, για προκήρυξη ανόθευτων εκλογών, ότι «αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ ως γέφυρα διαλόγου και μεσολάβησης για την επίλυση τέτοιων κρίσεων σε τρίτες χώρες».

Ξέχασε όμως να μας πει, πόσες γέφυρες διαλόγου πέτυχε η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας του και πόσες κρίσεις επέλυσε, υποστηρίζοντας δικτάτορες. Ίσως έπρεπε να πει ότι τώρα θα χάσουμε το πάμφθηνο πετρέλαιο από την Βενεζουέλα που είχε διαβεβαιώσει ο Τσίπρας ότι θα μας στείλει ο Τσάβες, αλλά και τα φτηνά προϊόντα που έψαχνε ο Παππάς στα έρημα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ζάεφ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, ισχυριζόμενος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι "προσεκτικός" μ' αυτήν: «Μιλήσαμε με φιλικό τρόπο. Του ευχήθηκα για τα νέα του καθήκοντα και για την ευημερία του ελληνικού λαού, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

O Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν εξέδωσε διάταγμα που εξουσιοδοτεί τον εαυτό του για το πόσο και πού θα καλλιεργείται η βέλτιστη παπαρούνα. Κοίτα τώρα, πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η παπαρούνα στην αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συνάλλαγμα θα αρχίσει να ξαναέρχεται στην Κύπρο με τις εγγραφές των ξένων φοιτητών από 80 χώρες και άνω, στα 5 ιδιωτικά πανεπιστήμια. Από την εκπαίδευση προέρχεται πλέον, σχεδόν το 2,5% του ΑΕΠ της Κύπρου και επηρεάζει έναν μεγάλο κύκλο επαγγελμάτων και υπηρεσιών.

Στην Ελλάδα, η σχιζοφρενική στάση της Αριστεράς, εμποδίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που σημαίνει αφενός απώλεια εισοδήματος από ξένους φοιτητές, και αφετέρου απώλεια συναλλάγματος από την φυγή χιλιάδων Ελλήνων σπουδαστών στο εξωτερικό. Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για την ελληνική κοινωνία.

Στην είσοδο του πανεπιστημίου Stellenbosch της Νότιας Αφρικής υπάρχει μια επιγραφή που λέει: «Η κατάρρευση οποιουδήποτε έθνους δεν απαιτεί χρήση ατομικών βoμβών ή βλημάτων μεγάλης εμβέλειας. Αρκεί να μειωθεί η ποιότητα της εκπαιδεύσεως και η ανοχή της απάτης στις εξετάσεις των φοιτητών.

» Ο ασθενής πεθαίνει στα χέρια του γιατρού που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη. Τα κτήρια καταρρέουν στα χέρια ενός μηχανικού που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη. Τα χρήματα χάνονται στα χέρια ενός οικονομολόγου που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη. Η δικαιοσύνη χάνεται στα χέρια ενός δικαστή που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη. Και η άγνοια βασιλεύει στο μυαλό των παιδιών που βρίσκονται στα χέρια ενός δασκάλου που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη. Η κατάρρευση της εκπαιδεύσεως είναι η κατάρρευση του Έθνους».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ξεδίπλωσε τους στόχους που έχει θέσει ως βασικές προτεραιότητες της περιόδου που μόλις αρχίζει. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι η αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ενδυνάμωση των δεσμών της χώρας με παραδοσιακούς συμμάχους, ο επανακαθορισμός της τακτικής για προσέγγιση με την Τουρκία, η βελτίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων.

Το κρατάω, και περιμένω τα έργα.