Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ

Η μοτοπορεία θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τον Λευκό Πύργο με πρώτο προορισμό τις Καστανιές του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από σήμερα η ομάδα Κύπριων μοτοσικλετιστών «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», για την πραγματοποίηση μεγάλη μοτοπορείας στη μνήμη των αδικοχαμένων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα κατεχόμενα τον ματωμένο Αύγουστο του 1996.

Η μοτοπορεία θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τον Λευκό Πύργο και από εκεί θα φτάσουν στις Καστανιές του Έβρου,στην Αλεξανδρούπολη, στο χωριό Αυξέντιο, μεταφέροντες τη σκυτάλη του Αυξεντίου.

Από εκεί, θα γίνουν ένα με την ιστορία, στο Οχυρό Ρούπελ, στο Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη, στα Ιωάννινα του Χριστόδουλου Σώζου, στο Μεσολόγγι της ηρωικής εξόδου, στα αντιφασιστικά Καλάβρυτα, στο Παλαμήδι του Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα, στη Σπάρτη του Λεωνίδα, στον βυζαντινό Μυστρά, στον Πειραιά, στην αλύγιστη Κρήτη, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο οδοιπορικό η μνήμη θα τρέξει ξανά και θα συναντήσει Έλληνες από κάθε γωνιά, με σκοπό να τονιστεί η σημασία του κοινού αγώνα Ελλάδας – Κύπρου. Για τον Τάσο, τον Σολωμό, την ιστορία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργανώνει αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ