Skip to main content

Ξεκινά αύριο η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ο δήμος Νεάπολης Συκεών απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε νέους εθελοντές και εθελόντριες να προσέλθουν για να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος.

Το μήνυμα για μαζική συμμετοχή στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που ξεκινά αύριο, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, μεταφέρουν από άκρη σε άκρη όλων των δημοτικών ενοτήτων, με επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, στελέχη του δήμου, των Κοινωνικών Υπηρεσιών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων της πόλης («Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ.Παπανικολάου») θα βρίσκονται στις Συκιές, τη Νεάπολη, τα Πεύκα και τον Άγιο Παύλο.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επικεφαλής μεικτού κλιμακίου στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών πραγματοποιεί ενημερωτικές εξορμήσεις με παράλληλη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, απευθύνοντας ευρύ κάλεσμα σε νέους εθελοντές και εθελόντριες να προσέλθουν για να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος χαρίζοντας ζωή. Μεταξύ άλλων ο Σίμος Δανιηλίδης τονίζει: «Επιχειρούμε να τονώσουμε τους δεσμούς της κοινωνίας καθώς και το αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς μεταξύ των συνανθρώπων μας. Όλα θα είναι έτοιμα από αύριο το πρωί να υποδεχτούν το σύνολο των παλαιών και νέων εθελοντών και εθελοντριών μας που, άλλοι πιστοί στο καθιερωμένο τους ραντεβού και άλλοι διαβαίνοντας το μονοπάτι της προσφοράς για ζωή για πρώτη φορά, κρατάνε τον δήμο μας πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή στην ενίσχυση των αποθεμάτων σε αίμα».

Εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Πεύκα, και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου και στη Λαϊκή Αγορά (Τρίτη 1.11), στη Λαϊκή Αγορά των Συκεών (2.11.2022) και χθες (3.11.2022) στην οδό Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών, και τις Λαϊκές Αγορές Αγίου Παύλου και Βιολογική Νεάπολης.

Οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν σήμερα (Παρασκευή 4.11.2022) στην πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολης, ενώ αύριο (Σάββατο 5.11.2022) τα διευρυμένα κλιμάκια του δήμου θα περιοδεύσουν στη Λαϊκή Αγορά της Νεάπολης και τη Δευτέρα 7.11 στη Λαϊκή Αγορά της Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη).

Οι εθελοντές και εθελόντριες, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εθελοντικής Εβδομάδας Αιμοδοσίας, έχουν την ευκαιρία να εγγράφονται στη λίστα των μελών-αιμοδοτών της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μίας από τις μεγαλύτερες στη χώρα, αποκτώντας με τον τρόπο αυτόν και την αντίστοιχη ταυτότητα, με την οποία, αν χρειαστεί, μπορεί να λάβει αίμα ο ίδιος ή δικό τους άνθρωπος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του 2022 έως σήμερα, στις δύο τακτικές και στη μία έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.243 φιάλες αίματος ενώ 40 εθελοντές εγγράφηκαν ως δότες μυελού των οστών.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων // 9 π.μ.-2 μ.μ.
(Ειρήνης 19, Πεύκα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών // 8 π.μ.-2 μ.μ.
(Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές)

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ έως και ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών // 10 π.μ.-8 μ.μ.
(Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές)

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.-8 μ.μ.
(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου // 9 π.μ.-2 μ.μ.
(Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.-8 μ.μ.
(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 9 π.μ.-2 μ.μ.
(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)