Skip to main content

Ξεκινά εκστρατεία συλλογής χρημάτων για το Αρχειακό Κέντρο της ΧΑΝΘ

Το Αρχειακό και Ερευνητικό Κέντρο πρόκειται να στεγάσει το ιστορικό αρχείο της ΧΑΝΘ, ένα από τα σημαντικότερα ιδιωτικά αρχεία της χώρας.

Μια μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων για τη χρηματοδότηση και λειτουργία του νέου Αρχειακού και Ερευνητικού Κέντρου της ΧΑΝΘ ξεκινά από αύριο 1 Φεβουαρίου.

Το Κέντρο πρόκειται να στεγάσει το ιστορικό αρχείο της ΧΑΝΘ, ένα από τα σημαντικότερα ιδιωτικά αρχεία της χώρας.

Η συγκεκριμένη δράση γίνεται με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της ΧΑΝΘ το 2021, που ήταν και ο λόγος για τον οποίο ιδρύθηκε το Αρχειακό και Ερευνητικό Κέντρο, το οποίο θα είναι ανοιχτό για μελέτη και έρευνα σε ιστορικούς και ερευνητές από όλο τον κόσμο και θα έχει ως στόχο την ανάδειξη ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού, αθλητικού και πολιτιστικού έργου που προσφέρει  η ΧΑΝΘ στη νεολαία της χώρας.

Μέσω των σωζόμενων τεκμηρίων του Αρχειακού Κέντρο, καταγράφεται διαχρονικά, για εκατό και πλέον χρόνια, η ίδρυση, η λειτουργία, τα προγράμματα και κυρίως η πολύπλευρη συμβολή της Χ.Α.Ν.Θ. στην ανάπτυξη και προαγωγή της νεολαίας, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις που έδρασε, όπως και σε περιοχές του αλύτρωτου ελληνισμού.

Παλιά και νέα μέλη της Χ.Α.Ν.Θ., κατασκηνωτές των κατασκηνώσεων Πηλίου, Χαλκιδικής, Νυμφαίου, Πίνδου και Ιστιοπλοϊκής εξόρμησης Σποράδων, γυμναζόμενοι και αθλητές, συμμετέχοντες σε κοινωνικές δράσεις, μαθητές και παιδιά, φίλοι της Χ.Α.Ν.Θ., ελληνικοί και διεθνείς φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις θα κληθούν να στηρίξουν με χρηματικές δωρεές ή με δράσεις τους τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που στόχο έχει να συγκεντρώσει 215.000€ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία, καθώς και ενδεικτικά τεκμήρια και φωτογραφίες του Αρχείου, έχουν αναρτηθεί στην ειδική σελίδα εκστρατείας της Χ.Α.Ν.Θ. στη διεύθυνση https://ymca.gr/ymca-archives-el/ αλλά και στη σελίδα Facebook («εκστρατεία για το Αρχείο ΧΑΝΘ») και Instagram (ymca_cent).