Skip to main content

Ξεκινά η μετατροπή του «Νεφέλη» σε πολυτελείς κατοικίες

Τον Οκτώβριο ξεκινά το project στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης- Στόχος να τελειώσει σε 18 μήνες. Έχουν προχωρήσει τα συμβόλαια για το 50% των διαμερισμάτων.

Σάρκα και οστά ξεκινά να παίρνει το κτήριο, που μέχρι πρότινος αποτελούσε το δημοφιλές, για δεκαετίες, ξενοδοχείο Νεφέλη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, καθώς ξεκινά η μετατροπή του σε κτήριο πολυτελών διαμερισμάτων.

Το όνομα Νεφέλη, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι καθώς παραπέμπει στη Νεφέλη (σύννεφο), τη Θεά της φιλοξενίας.

Η υλοποίηση του project που ακούει στο όνομα Νεφέλη 1 - διατηρώντας το όνομα του ξενοδοχείου και δανειζόμενο το νούμερο 1 από τον αριθμό 1, της οδού στην οποία βρίσκεται (Κομνηνών 1) – εκκινεί τον ερχόμενο μήνα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες για να στεγάσει τους νέους του ενοίκους.

Ένα χρόνο πριν, όπως είχε πρώτη γράψει η Voria.gr,η “VAR- NEFELI Ανάπτυξη Ακινήτων M.Α.Ε”, η οποία αναζητούσε ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, εισχώρησε  δυναμικά στην αγορά της Θεσσαλονίκης και έγινε κύριος του εν λόγω ακινήτου. 

Σε συνεργασία με τοπικούς αρχιτέκτονες, κτηματομεσίτες, κατασκευαστές, μηχανικούς, λογιστές και δικηγόρους, η VAR έχει αναπτύξει ένα σχέδιο για να μετατρέψει το ακίνητο σε πολυτελές κτήριο κατοικιών συνδυάζοντας και την εμπορική χρήση, καθώς θα διαθέτει και τρία καταστήματα.

Το έργο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Makridis Associates, με μακρά πορεία στο χώρο.

Το κτήριο που εκτείνεται σε 6000 τ.μ . θα φιλοξενήσει 23 πολυτελή διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα και στο βουνό, ενώ θα προσφέρει ανέσεις στους ενοίκους του, όπως spa και γυμναστήριο, χώρο στάθμευσης και αποθήκευσης, καφετέρια και εστιατόριο, 24ωρη υπηρεσία θυρωρείου και επιπλέον πολυτελείς κοινόχρηστους χώρους.

Τα διαμερίσματα, που θα είναι κατασκευασμένα με υψηλές προδιαγραφές θα εκτείνονται σε 80 έως 200 τμ και θα διαθέτουν ανάλογα με το μέγεθος τους 1 έως 3 υπνοδωμάτια. Το διαμέρισμα του 6ου ορόφου θα είναι υπερπολυτελές, 200 τμ και θα έχει δική του πισίνα. Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου, θα έχει εσωτερική σκάλα και θα οδηγεί σε επίσης δική του πισίνα.

«Ήδη έχουν προχωρήσει τα συμβόλαια για το 50% των διαμερισμάτων» σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr, o νομικός σύμβουλος της εταιρείας, Θάνος Χαριστός.