Skip to main content

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει ο εμβολιασμός για τους άνω των 30 ετών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει μία νέα γραμμή εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για πολίτες άνω των 30 ετών.

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει μία νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών, ανακοίνωσε στο διάγγελμά του (διαβάστε ΕΔΩ) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. «Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Σε λίγο ο υπουργός Υγείας θα προβεί και σε πιο αναλυτικές ανακοινώνεις», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
«Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς «το πιο κρίσιμο θέμα». «Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί», επισήμανε.

Και προέτρεψε: «Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό».