Skip to main content

Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ: Eργασίες ξανά για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην Στέκι στη ΣΘΕ

Οι εργασίες, που θα κρατήσουν τρεις μέρες, γίνονται με την παρουσία της αστυνομίας που θα βρίσκεται εντός του Πανεπιστημίου καθ' όλη τη διάρκειά τους

Ξεκίνησαν εκ νέου μετά από ολιγοήμερη διακοπή οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» στη Σχολή Θετικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες, οι οποίες είχαν διακοπεί μετά τα τελευταία επεισόδια, αφορούν στην ολοκλήρωση των πρόδρομων εργασιών και αποκατάστασης των καταστροφών που είχαν προκαλέσει άγνωστοι στον χώρο, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει το κυρίως έργο της κατασκευής.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες γίνονται με την παρουσία της αστυνομίας, η οποία σύμφωνα και με επίσημες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα βρίσκεται εντός του Πανεπιστημίου καθόλη τη διάρκεια των εργασιών.

Εξ΄αποστάσεως η διδασκαλία σήμερα στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ

Εξ΄αποστάσεως θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη η διδασκαλία σήμερα στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ λόγω της επανέναρξης των εργασιών στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του τμήματος, οι εργασίες θα διαρκέσουν εκτός απροόπτου για τρεις μέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετάπτωση σε διδασκαλία εξ΄αποστάσεως κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, σήμερα Τετάρτη 25/5/2021

Αγαπητοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπ. διδάκτορες, και συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ, και λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτήριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022. Με δεδομένο ότι αυτή η ενημέρωση γίνεται πρίν από την έναρξη των μαθημάτων, παρακαλώ όπως το σύνολο των θεωρητικών παραδόσεων, καθώς και για όσα υποχρεωτικά εργαστήρια αυτό είναι εφικτό, διδαχθούνε από απόσταση, λόγω των έκτακτων και εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη ΣΘΕ. Οι διδάσκοντες θα αποστείλουν άμεσα συνδέσμους διδασκαλίας μέσα από το σύστημα e-learning, ή όποιο άλλο πρόσφορο μέσο χρησιμοποιούν. Για όσα εργαστήρια δεν είναι εφικτή η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία τους, θα πρέπει να αναπληρωθούν στο διάστημα των πρώτων 2 εβδομάδων του Ιουνίου, πρίν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης πιθανότατα θα διαρκέσουν περισσότερες από μία ημέρες, παρακαλώ να θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανό η ίδια οδηγία να σας σταλεί αύριο (26/5) και την Παρασκευή (27/5). Νεότερη ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες θα σας σταλεί αύριο το πρωί.

Yπενθυμίζω ότι οι ασκήσεις πεδίου που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 αυτές ημέρες (π.χ. Χαρτογραφήσεις Πεδίου 3ου έτους που είναι σε εξέλιξη, Άσκηση Τεχν. Σεισμολογίας στις 27/5, κλπ.) σε χώρους εκτός του κτηριακού συμπλέγματος της ΣΘΕ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Επιπλέον, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Τμήματος θα υλοποιηθούν κανονικά, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που υπάρξει κάποια έκρυθμη κατάσταση μέσα ή έξω από τη ΣΘΕ, οπότε και θα σας σταλεί νέα οδηγία για πλήρη διακοπή κάθε δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, καλούνται οι συνάδελφοι να δράσουν με κύριο κριτήριο την ασφάλεια του προσωπικού (εργαζομένων, υπ. διδακτόρων, ερευνητών, κλπ.) και των υποδομών του Τμήματος που βρίσκονται στα κτήρια της ΣΘΕ.

Με εκτίμηση

Κ.Παπαζάχος

Πρόεδρος Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ.