Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΚΥΤ ΧΙΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ

Ο εμβολιασμός στα Κέντρα Υποδοχής Χίου, Σάμου και Λέσβου πραγματοποιείται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων/Μεταναστών στα νησιά της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού των Υπουργείων Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για ανοσοποίηση των πληθυσμών σε Κέντρα Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση-Philos»  και προγραμματίζεται να επεκταθεί στα Κέντρα και των υπόλοιπων νησιών, καθώς και στις Δομές φιλοξενίας της Ηπειρωτικής χώρας.

Αύριο, θα επισκεφθούν τα  Κέντρα  Υποδοχής & Ταυτοποίησης των νησιών όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνοδευόμενοι από στελέχη των δύο φορέων, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των εμβολιασμών στο πεδίο.

Επισημαίνεται η σημασία της εν λόγω δράσης για την ανάπτυξη «τείχους» ανοσίας και στους πληθυσμούς που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ