Skip to main content

Ξεκίνησε η παραγωγική διαδικασία στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Η ολοκλήρωσή της στα μέσα του μήνα και οι πρώτες πωλήσεις, εχέγγυα για μερική τακτοποίηση των οφειλών προς το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας

Εξακολουθώντας να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και αγνοώντας διοίκηση και εργαζόμενοι τι μέλλει γενέσθαι, γίνονται μικρά βήματα προς την κανονικότητα καθώς μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις πραγματοποιείται η παραλαβή των τεύτλων, ενώ ξεκίνησε και η παραγωγική διαδικασία για τη ζάχαρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας, που αναμένεται στα μέσα του τρέχοντος μήνα και οι πρώτες πωλήσεις της ζάχαρης, αποτελούν τα εχέγγυα, σύμφωνα με δέσμευση της διοίκησης, προκειμένου στα μέσα Νοέμβρη να γίνει μερική τακτοποίηση των δεδουλευμένων των 210 μόνιμων εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και η πλήρης εξόφληση των έκτακτων εργαζομένων της εταιρείας.  

Η ειδοποίηση από τη διοίκηση της ΕΒΖ, ώστε να ξεκινήσει η συγκέντρωση των τεύτλων από τα περίπου 13.000 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν φέτος, δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να έχει ήδη παραληφθεί το 60% της παραγωγής, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η κοπή και επεξεργασία των τεύτλων.

Λόγω των περιορισμένων εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν φέτος η όλη διαδικασία θα είναι από τις συντομότερες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Στην “κάλιο αργά, παρά ποτέ” διαφαινόμενη θετική εξέλιξη σε σχέση με την έναρξη της φετινής καμπάνιας, συνηγόρησε και η φόρμουλα συνεννόησης, που προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη ΔΕΠΑ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφορικά με τις οφειλές που διατηρεί προς τις δύο εταιρείες η ζαχαροβιομηχανία.

Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό πως εξαιτίας της καθυστέρησης της έναρξης της καμπάνιας, αρκετά τεύτλα έχουν μειωμένο ζαχαρικό τίτλο, γεγονός που προκαλεί απογοήτευση στους τευτλοπαραγωγούς.

Η ποσότητα της ζάχαρης που θα προκύψει υπολογίζεται περί τους 5.000 τόνους. Το ποσό, δε, της αποζημίωσης για τους τευτλοπαραγωγούς εκτιμάται στα 2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως οι ετήσιες ανάγκες της χώρας σε ζάχαρη αγγίζουν τους 300.000 τόνους.