Skip to main content

Χιλιάδες κόσμου σε Λευκό Πύργο και Μ.Αλέξανδρο για τη Μακεδονία(vid)

Με συνθήματα, όπως «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας» και «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Χιλιάδες κόσμος συμμετείχε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Πολίτες με ελληνικές σημαίες και πανό και άλλοι που φορούν παραδοσιακές ενδυμασίες συγκεντρώθηκαν περιμετρικά του μνημείου, σε Λεωφόρο Νίκης, πλατεία Λευκού Πύργου και άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με συνθήματα, όπως «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Λϊγο πριν τις 8 το βράδυ οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά σταμάτησαν στην πλατεία ΧΑΝΘ από το φραγμό που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ. Μετά το αστυνομικό μπλόκο επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο όπου έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Η διαδήλωση, στην οποία κατά την εκτίμηση της αστυνομίας, συμμετείχαν 6.000-7.000 άτομα αμαυρώθηκε από τα πρωτοφανούς έκτασης επεισόδια, που ξέσπασαν περιμετρικά του δημαρχείου Θεσσαλονίκης όταν άτομα που διασπάστηκαν από την προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς το κτήριο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Η περιοχή περιμετρικά του δημαρχείο Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα ακόμη και έξω από το Βελλίδειο, όπου βρισκόταν πλήθος κόσμου για την ομιλία του πρωθυπουργού.

Διαβάστε: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Επεισόδια έξω από το δημαρχείο