Skip to main content

Ξεκίνησε «πρωινός καφές» στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Εβδομαδιαίες συναντήσεις θα πραγματοποιούν οι αντιδήμαρχοι, για να συντονίζουν τις δράσεις τους. Προετοιμασία για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις!

Εβδομαδιαίες συναντήσεις θα πραγματοποιούν στο εξής οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια για καλύτερο συντονισμό των δράσεων τους.

Σε κάθε συνάντηση, συντονιστής θα είναι διαφορετικός αντιδήμαρχος, ο οποίος και θα καθορίζει την ατζέντα της σύσκεψης. Η ιδέα για τον «πρωινό καφέ στο δημαρχείο» ήταν του αντιδημάρχου Τουρισμού Σπύρου Πέγκα, ο οποίος το είχε προτείνει στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή.

Ήδη, σήμερα, έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και οι τέσσερις από τους έξι αντιδημάρχους έκατσαν στο ίδιο τραπέζι, συζητώντας για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης, Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, Τουρισμού – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σπύρος Πέγκας και Παιδείας – Πολιτισμού - Αθλητισμού Έλλη Χρυσίδου. Δύο αντιδήμαρχοι ο Θανάσης Παππάς και η Καλυψώ Γούλα απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Στην επόμενη συνάντηση, πάντως η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, συντονιστής θα είναι η αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου.

Στη σημερινή σύσκεψη, συντονιστής ήταν ο Σπύρος Πέγκας και συζητήθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ήδη οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις. Όπως έγινε γνωστό, η δημοτική αρχή έχει κάποιες ιδέες, οι οποίες θα συζητηθούν με τους εμπλεκόμενους.

Αποφασίστηκε αρχικά ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης να στείλει επιστολές τόσο στις δημοτικές κοινότητες, προκειμένου να γίνουν και εκεί χριστουγεννιάτικες δράσεις και στους φορείς για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις επί του θέματος.