Skip to main content

Ξεκίνησε το Ράλλυ ΔΕΘ - Πρώτος έφυγε ο Τσολακίδης (vid)

Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης σήκωσε τη σημαία για την εκκίνηση του Σωκράτη Τσολακίδη ο οποίος αγωνίζεται με τη στήριξη της Voria.gr.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι του Σαββάτου το Ράλλυ ΔΕΘ, ένας από τους πιο δημοφιλείς θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, που γιορτάζει τα 50 του χρόνια.

Πρώτος έφυγε ο Σωκράτης Τσολακίδης ο οποίος αγωνίζεται σήμερα στον ιστορικό θεσμό, με τη στήριξη της Voria.gr. Συνοδηγός του Σωκράτη Τσολακίδη είναι ο 58χρονος Χάρης Δήμος. Το σήμα για την εκκίνηση στο πλήρωμα του Skoda Fabia R5 έδωσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Οι αθλητές, αφού πέρασαν τεχνικό έλεγχο στη νότια Πύλη της ΔΕΘ ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο με στόχο να καταφέρουν αλώβητοι ένα μεγάλο Λιβάδι-Πετροκέρασα 19.70 χλμ. και έναν κλασικό Χολομώντα 23.20 χλμ. μέχρι να «δουν» το parc ferme στην κεντρική πλατεία του Πολυγύρου.

Την δεύτερη ημέρα και μετά τη διανυκτέρευση στον Πολύγυρο, θα κάνουν τη διαδρομή Παλαιοχώρα - Παλαιόκαστρο και δύο φορές την ειδική διαδρομή «Τσουκαλά», πριν επιστρέψουν στο Λιβάδι.



Στο Ράλλυ ΔΕΘ συμμετέχουν φέτος 27 αυτοκίνητα, με τον αριθμό των συμμετοχών να έχει μειωθεί κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχουν αθλητές από απομακρυσμένες περιοχές.

Τη διοργάνωση εκτός από ΥΜΑ-Θ υποστηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  το Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας, τα Λιπαντικά RS200 και τα Ελαστικά MAXXIS.