Skip to main content

Ξεκινούν οι αναπλάσεις στους οικισμούς Νέας Φώκαιας και Χανιώτης στον δήμο Κασσάνδρας

Η πρόταση χρηματοδότησης που υπέβαλε ο δήμος στο Πράσινο Ταμείο και με ολικό Προϋπολογισμό 608.000,01 ευρώ έτυχε έγκρισης και ήδη υπεγράφη η σύμβαση.

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες, για την παρέμβαση που αφορά την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στους οικισμούς Ν. Φώκαιας και Χανιώτης.

Η πρόταση χρηματοδότησης που υπέβαλε ο δήμος στο Πράσινο Ταμείο και με ολικό Προϋπολογισμό 608.000,01€ έτυχε έγκρισης και ήδη υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 (Α.Π.1) «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας / ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ με το ποσό των 236.924,00 € και από ιδίους πόρους του Δήμου Κασσάνδρας με το ποσό των 106.711,64 € και βαρύνει από τον K.A. 30-7322.005 τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του έτους 2022.

 Ειδικότερα για τη Ν. Φώκαια, τα βασικά στοιχεία τα οποία ελήφθησαν υπόψη κατά τις προτεινόμενες επεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη του οικισμού είναι τα εξής:

- φύτευση πρασίνου σε συγκεκριμένα σημεία

- υποδομές πρόσβασης ΑΜΕΑ προς όλους τους χώρους

- ήπιες επεμβάσεις που δεν θα επηρεάσουν τη φυσική ισορροπία της περιοχής.

- υπαίθριοι χώροι στάσης – ανάπαυσης – θέασης προς τον Τορωναίο Κόλπο και τον Βυζαντινό Πύργο,

- ελεύθεροι χώροι κίνησης πεζών

- χώρος με φορητό εξοπλισμό για υπαίθρια εκγύμναση

Αντίστοιχα στη Χανιώτη προβλέπονται ήπιες παρεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον:

- η υφιστάμενη φύτευση (τάπητας, δέντρα, θάμνοι) διατηρείται και βελτιώνεται με την προσθήκη νέων δέντρων και θάμνων

- κατάλληλος αστικός εξοπλισμός και φωτιστικών σωμάτων

- εξασφάλιση άνετης πρόσβασης ΑΜΕΑ προς κάθε κατεύθυνση

- υπαίθριοι χώροι στάσης – ανάπαυσης – θέασης προς τον Τορωναίο Κόλπο, ελεύθεροι χώροι κίνησης πεζών καθώς και χώρος για παιχνίδι των μικρών επισκεπτών του χώρου.