Skip to main content

Ξένοι αγοράζουν ό,τι βρουν στο κέντρο της Αθήνας

Άραβες, Σύριοι ακόμα και Τούρκοι αγοράζουν τελευταία μέχρι και μικρά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι.

Αργά αλλά σταθερά, συνεχίζεται η αλλαγή της εικόνας στο κέντρο των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, με τη διείσδυση ολοένα και περισσότερων ξένων κεφαλαίων, που αγοράζουν, κυριολεκτικά, τα πάντα. Το τελευταίο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σίριαλ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, Άραβες κυρίως, αλλά όχι μόνο, αγοράζουν τελευταία ακόμα και μικρά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι. Υπάρχουν, για παράδειγμα και Σύριοι που τοποθετούνται στην ίδια περιοχή, αλλά και ορισμένοι Τούρκοι. Και κάπως έτσι, αλλάζουν χαρακτήρα ιδιοκτησιακά ακόμα και οι παραδοσιακές περιοχές της πρωτεύουσας, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν κάτι σαν άβατο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά σειρά παίρνει η Πλάκα. Αυτή η πανδημία και η κρίση που προκάλεσε θα αλλάξει πολλά, τελικά. Θα λειτουργήσει κυριολεκτικά ως turning point για την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και όχι μόνο, σε μια εποχή που ούτως ή άλλως θα ήταν γεμάτη από προκλήσεις.

Κι αυτό γιατί σχεδόν στην ίδια γειτονιά θα συμβιώνουν εντελώς διαφορετικές επιχειρηματικές κουλτούρες. Για παράδειγμα, μερικές δεκάδες – ούτε καν εκατοντάδες – μέτρα από τις περιοχές που αναφέρονται παραπάνω, η γνωστή ιταλική φίρμα Gucci ετοιμάζεται να αποκτήσει (κι αυτή) καινούργιο κατάστημα στην Αθήνα. Ο χώρος έχει επιλεγεί, βρίσκεται «ψηλά» στην οδό Πανεπιστημίου, κοντά στην πλατεία Συντάγματος (που αλλού;). Και ήδη ξεκίνησε να λειτουργήσει αμέσως μόλις τα περιοριστικά μέτρα άρθηκαν. Για να αποδειχθεί στην πράξη πως όσα αναφέρονται παραπάνω, μόνο θεωρητικές προσεγγίσεις της επόμενης μέρας δεν αποτελούν.