Skip to main content

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Μαζί με τα χιονοδρομικά να ανοίξει και η εστίαση

Η Ένωση Ξενοδόχων σημειώνει πως, ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, πρέπει να ανοίξει και η εστίαση.

Την ικανοποίησή της για τις σκέψεις της κυβέρνησης να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, τονίζοντας πως ένα τέτοιο άνοιγμα θα δώσει πνοή σε περιοχές που έχουν ενεργά χιονοδρομικά κέντρα.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς ήδη πολλά ξενοδοχεία απειλούνται με λουκέτο, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι η επανελειτουργία της εστίασης είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας:

«Με χαρά ακούσαμε σήμερα τον Υπουργό Ανάπτυξης ότι η κυβέρνηση ζητά το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Σίγουρα αυτό θα δώσει πνοή στις περιοχές που έχουν ενεργά χιονοδρομικά κέντρα και θα είναι σαφώς μια βοήθεια οικονομική σε αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες.

Ζητάμε να ενεργοποιηθεί αυτή η απόφαση το συντομότερο, εφόσον θεωρηθεί ότι μπορεί να υλοποιηθεί, διότι σας θυμίζουμε ότι τα ξενοδοχεία και γενικά το τουριστικό προϊόν είναι το πλέον ευαίσθητο προϊόν με ημερομηνία λήξης μία ημέρα.

Επισημαίνουμε, όμως, ότι η λειτουργία των χιονοδρομικών δεν θα μπορέσει να υπάρξει εάν δεν επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ των νομών και αν δεν επιτραπεί η λειτουργία της εστίασης.

Είναι σαφές ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν για τους πελάτες τους, αλλά θυμίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, στην περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές, τα οποία ειναι μικρά και δεν έχουν εστιατόριο.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως θεωρούμε την επαναλειτουργία της εστίασης -με όσα μέτρα προβλέπονται- αναγκαία όσο ποτέ. Έτσι θα μπορέσουμε να παρέχουμε ένα πλήρες τουριστικό προϊόν για την προσέλκυση πελατών. Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα ξενοδοχεία είναι ασφαλή τηρώντας όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσμοθετηθεί και πιστεύουμε ότι, αν τα πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας τηρηθούν από όλους, δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Είμαστε πάντα παρόντες για να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων».