Skip to main content

Καθυστερεί ο... Άη Βασίλης για τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης - Ανύπαρκτες οι κρατήσεις

Την τελευταία στιγμή θα γίνουν οι όποιες κρατήσεις για τα Χριστούγεννα εκτιμούν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης - Ανησυχούν για το επόμενο διάστημα

Στον… πάγο βρίσκεται η τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία να είναι ανύπαρκτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μπορεί τα ξενοδοχεία της πόλης να έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, να ετοιμάζουν τα εορταστικά μενού και οι ιδιοκτήτες τους να θέλουν να διατηρήσουν τη θετική ενέργεια που επιτάσσουν κυρίως οι δύσκολες περίοδοι, όπως αυτές που ζούμε εξαιτίας του κορωνοϊού, ωστόσο όλα μοιάζουν ρευστά για το επόμενο διάστημα, γεγονός που τους γεμίζει με αγωνία.

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, Όμικρον, έχει σημάνει συναγερμό ανά τον κόσμο, καθώς εξακολουθεί να είναι άγνωστος ο βαθμός μεταδοτικότητάς της, με αποτέλεσμα οι εν δυνάμει ταξιδιώτες να είναι επιφυλακτικοί για μετακινήσεις και δη στη Θεσσαλονίκη που καθημερινά... πρωτοστατεί σε κρούσματα και τις κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων να είναι είδος υπό εξαφάνιση.

«Δεν υπάρχουν κρατήσεις. Μόνο εκδήλωση ενδιαφέροντος. Τηλέφωνα στα οποία οι ενδιαφερόμενοι ρωτούν αν υπάρχουν δωμάτια, αν είναι προγραμματισμένο κάποιο ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο. Μέχρι εκεί. Κανείς δεν κλείνει δωμάτιο. Όλοι τηρούν στάση αναμονής. Είναι λογικό» τονίζει μιλώντας στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, υπογραμμίζοντας πως «είναι θέμα ψυχολογίας. Ο τουρίστας θέλει να νιώθει ασφαλής, όταν καθημερινά ακούει για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων και την έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία θα προτιμήσει να μην ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη».

Το ενδιαφέρον που καταγράφεται για εορταστικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη είναι τόσο από Έλληνες όσο και από Βαλκάνιους, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή για τις κρατήσεις και ανάλογα ποια θα είναι η πορεία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά οι κρατήσεις θα γίνουν «δυο-τρεις ημέρες νωρίτερα». Και όλα αυτά όταν υπό κανονικές συνθήκες, μέχρι και το 2019, τα ξενοδοχεία της πόλης την αντίστοιχη περίοδο που διανύουμε είχαν υψηλό αριθμό κρατήσεων.

Το βέβαιο είναι πως οι ξενοδόχοι, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με υψηλή συνέπεια, εύχονται να επανέλθει η σταδιακή κανονικότητα που διαφάνηκε από τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι τον Νοέμβριο και οι φετινές γιορτές να είναι πιο χαμογελαστές και φωτεινές για όλους.