Skip to main content

Yπουργείο Εξωτερικών για το εναέριο μπλόκο: Ενέργεια που εκθέτει την Τουρκία

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές ενέργειες, τόνισε ο αν. εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών

«Ενέργεια που εκθέτει την Τουρκία», χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τα όσα έγιναν με το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την υπερπτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Βασίλης Κοΐνης, ανέφερε τα εξής: «Παρά το γεγονός ότι έγιναν από ελληνικής πλευράς όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να διέλθει του εναέριου χώρου της Τουρκίας, για ακόμη μια φορά οι τουρκικές αρχές προέβησαν σε μια προκλητική ενέργεια, απολύτως περιττή. Μια ενέργεια που δεν εκθέτει παρά μόνον την ίδια την Τουρκία. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές ενέργειες, ζητώντας από τις τουρκικές αρχές ανάλογα απαράδεκτα περιστατικά να μην επαναληφθούν».

Σημειώνεται ότι από την Άγκυρα υποστηρίζουν πως δεν καθυστέρησαν επίτηδες το αεροσκάφος του κ. Δένδια, αντιθέτως ενδιαφέρθηκαν δήθεν για την ασφάλειά του, επειδή η ελληνική πλευρά δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Διαβάστε περισσότερα: Διάβημα σε Άγκυρα για το εναέριο μπλόκο σε Δένδια-Τεχνικό λάθος, λένε οι Τούρκοι