Skip to main content

Ζαχαράκη από Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση από 15 Ιουλίου

Η υφυπουργός χαρακτήρισε «τουριστικό μαραθώνιο» τη φετινή χρονιά, ωστόσο τόνισε πως πλέον η χώρα «άνοιξε τα πανιά της» και η ροή τουριστών θα αυξηθεί.

Μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση από τις 15 Ιουλίου προέβλεψε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου τουριστικής προβολής του δήμου Καλαμαριάς.

Η υφυπουργός χαρακτήρισε «τουριστικό μαραθώνιο» τη φετινή χρονιά, ωστόσο τόνισε πως πλέον η χώρα «άνοιξε τα πανιά της» και από τις αρχές του μήνα σταδιακά η ροή των τουριστών θα αυξηθεί.

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι ο μέσος όρος πληρότητας στη χώρα κυμαίνεται στο 35 με 40%, ενώ υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα όπου ξεπερνά το 60% σε κρατήσεις και ανάλογα βέβαια και την περίοδο. «Το τριήμερο ήταν ένα καλό τριήμερο και θέλουμε αυτή η ροή να συνεχιστεί. Περιμένουμε ακόμα καλύτερους αριθμούς και μία σταθερή άνοδο από 1η Ιουλίου και μετά», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι στις Σποράδες η πληρότητα το εορταστικό τριήμερο έφτασε στο 85%. «Θα δούμε μεγαλύτερη αύξηση από 15 Ιουλίου και μετά – θα δείτε κρατήσεις τελευταίας στιγμής πολύ και πάρα πολύ πιθανό είναι το ζήτημα της επιμήκυνσης», συμπλήρωσε η υφυπουργός και πρόσθεσε ότι σημαντικό είναι το γεγονός ότι φέτος έχουμε περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από την Transavia που έχει αυξήσεις τις πτήσεις κατά 40% από το 2019. Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι Ρουμάνοι, Σέρβοι, Γάλλοι και Γερμανοί θα είναι σε πολύ υψηλές θέσεις, ενώ αναφορικά με τη Μεγάλη Βρετανία η κυβέρνηση αναμένει τις εξελίξεις, ενώ συνεχώς στέλνει επικαιροποιημένα τα στοιχεία της πανδημίας όχι μόνο ανά περιφέρεια, αλλά και ανά νομό.



Η υφυπουργός ανακοίνωσε παράλληλα πως ξεκινά πρόγραμμα τουριστικής μετεκπαίδευσης 5.000 ατόμων από το Ταμείο Ανάκαμψης στο τέλος του 2021, ενώ ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων στην επόμενη διετία θα αγγίξει τα 20.000 άτομα.