Skip to main content

Ζαχαριάδης: Εκλογές μετά το τέλος της πανδημίας

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανεύθυνο το να γίνεται λόγος για διενέργεια εκλογών την ώρα που υπάρχουν νεκροί και διασωληνωμένοι.

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος όμως δεν μπορούμε σε τέτοιες καταστάσεις να είμαστε αφελείς. Δυστυχώς, φαίνεται ότι και στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις, αλλού επειδή υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα στην παραγωγή του εμβολίου, αλλού όπως στην χώρα μας επειδή τελείωσαν οι σύριγγες» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, «χρειάζεται σχέδιο, συνεργασία και συνεννόηση. Και χρειάζεται και απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστημονικούς φορείς και στις εισηγήσεις των ειδικών. Δυστυχώς με όσα έχουμε ζήσει τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, αλλά και με όσα είδαμε από την Εκκλησία τα Θεοφάνια, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που δεν εισακούγονται οι επιστημονικές εισηγήσεις, λαμβάνονται μέτρα ανάλογα με τη στάθμιση του πολιτικού κόστους και αυτό αυξάνει την αναξιοπιστία απέναντι στις αποφάσεις που παίρνουν οι ειδικοί, δικαιολογημένα κάποιες φορές, αδικαιολόγητα άλλες φορές» τόνισε.

«Ζητάμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί η γνώση και η συνεννόηση είναι δύναμη. Πρέπει επιτέλους να έχουμε την γνώση των συζητήσεων στην επιστημονική επιτροπή, ώστε να μην βγαίνει ο καθένας και να λέει ότι θέλει. Πρέπει να γνωρίζουμε αν η πολιτική ηγεσία υποστηρίζει τις επιστημονικές εισηγήσεις ή αν λόγω για λόγους πολιτικού κόστους ή για οτιδήποτε άλλο τις αλλάζει ή τις εισηγείται με διαφορετικό τρόπο. Θέλουμε να βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, θέλει να είναι πάντα στην πλευρά της λύσης των προβλημάτων. Δεν θα κάνει ανεύθυνη αντιπολίτευση σε όλα τα ζητήματα προκειμένου να κερδίσει πόντους εκλογικά ή δημοσκοπικά», υπογράμμισε.

Σχετικά με τον ανασχηματισμό και τα εκλογικά σενάρια δήλωσε ότι «το βρίσκω απολύτως ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό την ώρα που αγωνιούμε για νεκρούς και διασωληνωμένους, την ώρα που είμαστε ενόψει ενός τρίτου κύματος πανδημίας και όταν δεν μπορούμε να βγούμε να πιούμε έναν καφέ ή να κάνουμε πρωτοχρονιά με τους δικούς μας γιατί υπάρχουν μέτρα, κάποιος να σχεδιάζει να βγάλει 10 εκατ. Έλληνες σε κάποιες χιλιάδες εκλογικά κέντρα για να κάνει εκλογές. Εμείς παρακολουθούμε, προετοιμάζουμε τον χώρο μας και την επιρροή μας για μια πολιτική μάχη που κατά τη γνώμη μας πρέπει να δοθεί μετά το τέλος της πανδημίας, για να μπορέσει η χώρα να απαλλαγεί από αυτή τη συντηρητική κυβέρνηση, που μόνο αδιέξοδα παράγει».