Skip to main content

Ζαχαρούλα Κληματσάκη: Όταν η παράδοση αποκτά τη φωνή της γυναίκας του σήμερα

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και ηθοποιός δίνει στη παραδοσιακή «Ζαχαρούλα» της Μακεδονίας μία νέα νότα και πνοή - Τι είπε στη Vwoman.

Λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο μοντέρνο από την παράδοση. Την άποψη αυτή φαίνεται πως ενστερνίζεται και η Ζαχαρούλα Κληματσάκη, μια ερμηνεύτρια με εντυπωσιακή εμφάνιση και αναλογίες που δίνει μορφή σε ένα αγαπημένο, παραδοσιακό τραγούδι από την Μακεδονία, την συνονόματή της  «Ζαχαρούλα». Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα μαγευτικά Χανιά.  Ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο των τεχνών σπουδάζοντας στην «Βεάκειο» Ανωτέρα Δραματική Σχολή. Σπούδασε πιάνο, σαξόφωνο και σύγχρονο τραγούδι. Ωστόσο η αγάπη της για την παράδοση μετουσιώθηκε σε μία υπέροχη διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Ζαχαρούλα».

Πώς γεννήθηκε η ιδέα ένα τόσο φρέσκο και μοντέρνο νέο κορίτσι, όπως είστε εσείς να ερμηνεύσει ένα τραγούδι από την Eλληνική παράδοση;

Η «Ζαχαρούλα» είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό τραγούδι που συναντάμε στην Μακεδονία, αλλά και στη Θεσσαλία. Εγώ έχω καταγωγή από την Κρήτη. Οπότε ομολογώ ότι το συγκεκριμένο τραγούδι δεν το γνώριζα. Ωστόσο κάποιοι μου έλεγαν ότι υπάρχει ένα παραδοσιακό τραγούδι και ένας χορός- γιατί πρέπει να σας πω ότι η «Ζαχαρούλα» εκτός από τραγούδι είναι και παραδοσιακός χορός-. Οπότε κάπως έτσι γνώρισα το συγκεκριμένο τραγούδι. Ακούγοντας και τους στίχους του τραγουδιού με έναν μαγικό τρόπο ένιωσα σαν να έχει γραφτεί το τραγούδι αυτό για εμένα. Αρχικά σκέφτηκα να το βάλω στα live μου, όπως και έκανα. Όμως αυτή η διασκευή που είχαμε κάνει, άρεσε τόσο πολύ στον κόσμο, που χόρευε, τραγουδούσε και το διασκέδαζε, οπότε κάπως έτσι αποφασίσαμε να το δισκογραφήσουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο Vwoman.