Skip to main content

Ζελένσκι: Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό Time

Ο Ουκρανός πρόεδρος είναι το «πρόσωπο του 2022» σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό. Τι αναφέρει μακροσκελές άρθρο του περιοδικού.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που ηγήθηκε της ουκρανικής αντίστασης απέναντι στη ρωσική εισβολή, ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το έτος 2022 από το αμερικανικό περιοδικό Time, το οποίο εγκωμιάζει στο εξώφυλλό του τον ίδιο τον Ζελένσκι αλλά και το «πνεύμα της Ουκρανίας».

Ενδεικτικά όσα γράφει για τον Ζελένσκι το Time στο μακροσκελές άρθρο με το οποίο συνοδεύει την τιμητική διάκριση του Ουκρανού ηγέτη: «Δεν υπήρχαν πολλά (σ.σ. πριν από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου) στη βιογραφία του Ζελένσκι που να δείχνουν ότι εκείνος θα ήταν πρόθυμος να κάτσει και να πολεμήσει. Δεν είχε υπηρετήσει στον στρατό ούτε είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποθέσεις του. Ήταν πρόεδρος μόλις από τον Απρίλιο του 2019. Τα επαγγελματικά του ένστικτα προέρχονταν από την ηθοποιία, την κωμωδία και τον κινηματογράφο. Αυτή η εμπειρία αποδείχθηκε ότι είχε τα πλεονεκτήματά της. Ο Ζελένσκι προσαρμόστηκε […] Τώρα το κοινό του είναι ο κόσμος.»