Skip to main content

Ζελένσκι στο ΝΑΤΟ: Ποια θα είναι η επόμενη χώρα μετά την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος διερωτήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής «ποια θα είναι η επόμενη χώρα που θα δεχθεί επίθεση από τη Μόσχα μετά την Ουκρανία».

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Ουκρανός πρόεδρος υποστηρίζοντας πως τον επόμενο χρόνο η κατάσταση ίσως να καταστεί ακόμη χειρότερη εάν, έπειτα από την Ουκρανία, δεχθούν επιθέσεις από τη Ρωσία και άλλες χώρες, πιθανόν ακόμη και χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε, πιο συγκεκριμένα, πως η Ρωσία του Πούτιν θέλει να «αιχμαλωτίσει» τη Λιθουανία. Ο ίδιος διερωτήθηκε μάλιστα «ποια θα είναι η επόμενη» χώρα που θα δεχθεί επίθεση από τη Μόσχα, μετά την Ουκρανία. «Η Μολδαβία; Οι χώρες της Βαλτικής; Η Πολωνία; Η απάντηση είναι όλες», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η Ουκρανία χρειάζεται 5 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα για την άμυνα και την προστασία της ενάντια στη ρωσική επίθεση. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ζελένσκι υποστήριξε πως η χώρα του έχει ανάγκη από σύγχρονους πυραύλους και από συστήματα αεράμυνας. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως στην παρούσα φάση η στρατιωτική βοήθεια είναι εξίσου σημαντική με την οικονομική υποστήριξη.

Ο ίδιος υποστήριξε, μάλιστα, πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν πρόκειται να περιοριστούν στην Ανατολική Ουκρανία και πως, αντιθέτως, εκείνες θα επιδιώξουν να επεκτείνουν τις κτήσεις τους εντός των ουκρανικών συνόρων.