Skip to main content

Ζέρβας: Αν ακυρώναμε τους εορτασμούς στη Θεσσαλονίκη, θα είχαμε αντίθετα αποτελέσματα

Το κυκλοφοριακό υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη - «Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της πανδημίας»

Αντίθετα αποτελέσματα και αντιδράσεις θα είχε μία ενδεχόμενη ακύρωση του τριπλού εορτασμού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Το 2021 δεν είναι 2020. Πάνω από 50% είναι εμβολιασμένοι στην πόλη, μαζί με τους νοσήσαντες είναι στο 60%, είναι μία κατοχύρωση ότι δεν θα έχουμε αυτά που είχαμε πέρσι. Πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στην κανονικότητα. Το να μην γιορτάσει η Θεσσαλονίκη, ειδικά φέτος, θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα και αντιδράσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για το ότι δεν έχει αυξηθεί ο δείκτης εμβολιαστικής κάλυψης. «Πρέπει να κερδίσουμε τη χαμένη κανονικότητα, να εμβολιαστούμε και να τηρούμε τα μέτρα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι στον δήμο Θεσσαλονίκης δεν εμφανίστηκε σοβαρό πρόβλημα, καθώς, όπως είπε, δεν χρειάστηκε καν να κλείσει αίθουσα λόγω κρουσμάτων.

Μιλώντας για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι είναι το «νούμερο ένα» πρόβλημα μετά το άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων. «Είναι δύσκολο κάποιος να κυκλοφορήσει στην πόλη. Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΜ λόγω της πανδημίας, αρκετά άτομα εμπιστεύονται μόνο το αυτοκίνητό τους».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, είναι παρά πολύ δύσκολο πρόβλημα, χρειάζεται αστυνόμευση και πολύ προσοχή. «Η Θεσσαλονίκη έχει διαδρομές 10 λεπτών και ο κόσμος κάνει 30 και 40 λεπτά, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πραγματικά», τόνισε και αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη στο δημαρχείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όσον αφορά τις νέες παραγωγές Χόλιγουντ που έρχονται στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος σημειώσε ότι «η πόλη είναι τόπος έλξης για μεγάλες παραγωγές. Σε μεγάλο βαθμό μπαίνει η Θεσσαλονίκη στον χάρτη των μεγάλων παραγωγών, η Θεσσαλονίκη αλλάζει και γίνεται πόλη ελκυστική».

Ενώ για τα έργα ανάπλασης τόνισε ότι «προχωράνε οι αναπλάσεις στις πλατείες Αριστοτέλους, Διοικητηρίου και Ελευθερίας όπως προχωράει και το μετρό. Το fly over θα ξεκινήσει άμεσα. Η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται για τον 21ο αιώνα, άργησε λίγο αλλά μπαίνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αυτοπεποίθηση», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.