Skip to main content

Ζέρβας: Aς μην δαιμονοποιούμε πλατείες και φοιτητές (vid)

Για εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού σε σωματεία και συλλόγους μίλησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Για πολλά μέτωπα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, την ώρα που η πόλη μπαίνει από την Παρασκευή στο Επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης του Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 181 κρούσματα.

«Είναι τελείως διαφορετικά τα στοιχεία από την περασμένη Άνοιξη. Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα σε Σωματεία, Συλλόγους κτλ. 36 σχολεία από τα 500 στη Θεσσαλονίκη έχουν πρόβλημα και 47 στην Κεντρική Μακεδονία» δήλωσε αρχικά σε συνέντευξή του στο Open. 

Αναφερόμενος στον συνωστισμό που παρατηρείται στις πλατείες ο δήμαρχος σημείωσε: «Περίπου τρεις φορές περισσότερο πάει ο κόσμος στις πλατείες. Εφόσον κριθεί από την κυβέρνηση και τους ειδικούς να κλείσουν οι πλατείες θα πρέπει να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, επανέλαβε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έπεσε ακόμα περισσότερο και από 33 έτη που ήταν προχθές, έφτασε τα 28 έτη. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το στατιστικό είναι ότι η Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε να φιλοξενεί και πολλούς φοιτητές.

«Δεν ήρθαν και οι 120.000 φοιτητές, ήρθαν μόνο 25.000, που έχουν όμως ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ωστόσο, δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις πλατείες και τους φοιτητές. Είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε παρέμβαση αστυνομικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την απομάκρυνση συγκεντρωμένων νεαρών, ενώ χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή όσον αφορά το φαινόμενο συνωστισμού στις πλατείες