Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς αναφορά για νέα μέτρα η συνάντηση Κικίλια - Ζέρβα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως ενημερώθηκε από τον υπ. Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στην πόλη και την κατάσταση στου συστήματος υγείας.

Καμία αναφορά σε νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη δεν έγινε κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Κικίλιας: Από τη Δευτέρα τα νέα εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη (vid)

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για νέα μέτρα και ότι ενημερώθηκε από τον υπουργό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, για την πορεία των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε μια διαρκή εγρήγορση.

«Ενσκύπτει ένα νέο κύμα της πανδημίας και είναι στο χέρι μας να μην έχουμε μεγάλες απώλειες, όπως είχαμε στο προηγούμενο», ανέφερε και πρόσθεσε πως «πρέπει να επεμβαίνουμε όταν πρέπει κι εκεί που πρέπει κι επειδή πλέον γνωρίζουμε, τα ανακλαστικά μας πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μην έχουμε απώλειες. Είμαι αισιοδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, εφόσον ο καθένας από εμασ προσέχει και εφόσον όλοι είμαστε ταγμένοι σε αυτή την προσπάθεια, ούτως ώστε να μην αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει».

Σε ερώτηση εάν ζήτησε κλείσιμο των σχολείων ο δήμαρχος απάντησε ότι η άποψη που έχει καταθέσει επανειλημμένα δημόσια είναι ότι «τα σχολεία είναι το πρώτο κομμάτι στο οποίο πρέπει να στραφούμε, εφόσον υπάρχουν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάμε σε κάποια κλεισίματα. Η λογική όλα ανοιχτά ή όλα κλειστά μετά από έναν χρόνο πανδημίας δεν είναι ούτε σοφή, ούτε χαρακτηρίζει αυτούς που μπορούν να ελέγξουν σωστά την κατάσταση».