Skip to main content

Ζέρβας: Δεν υπήρχαν άδειες από την Τροχαία για τα πασαλάκια

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπεραμύνθηκε τις ενέργειες της διοίκησης για την αφαίρεση πασαλακίων. Πυρά από την αντιπολίτευση.

Τις ενέργειες της διοίκησής του για την αφαίρεση πασαλακίων από ορισμένα σημεία δρόμων που έχουν τοποθετηθεί υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση.

«Δεν υπήρχα άδειες από την Τροχαία για τα πασαλάκια. Οπότε δεν μπορούμε να συζητάμε για σύννομες αφαιρέσεις τους, όταν δεν ήταν σύννομες οι τοποθετήσεις τους», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ανακοίνωσε πως σήμερα πραγματοποιήθηκε διαβούλευση στην περιοχή της Τούμπας για να εξεταστεί τι θα γίνει με τα πασαλάκια στην οδό Λαμπράκη και σε όποια άλλα σημεία έχουν τοποθετηθεί.  

Ο κ. Ζέρβας επανέλαβε ότι τα πασαλάκια θα αφαιρεθούν από τα σημεία εκείνα που δημιουργούν πρόβλημα σε συνεννόηση με την Τροχαία, την τοπική κοινωνία και τους φορείς, προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Τα πασαλάκια είναι δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Άλλοι κάνουν λυρικές σκηνές με τη δωρεά αυτή και εμείς βάλαμε πασαλάκια. Είναι η αδυναμία ότι εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε την κυκλοφορία της πόλης», ανέφερε.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στην αμφιδρόμηση της Ίωνος Δραγούμη, μετά το κλείσιμο της οδού Βενιζέλου λόγω εργασιών του μετρό. Εκτίμησε ότι η Βενιζέλου πιθανότατα θα παραμείνει κλειστή για περισσότερο από τέσσερις μήνες. «Με την αμφιδρόμηση της Δραγούμη θα δοθεί η δυνατότητα ο δρόμος να ανεβαίνει κιόλας. Γι΄ αυτό όμως θα υπάρξει συνεννόηση με την Τροχαία και μελέτες, που δεν υπήρχαν για την Αγ. Σοφίας και τα πασαλάκια», τόνισε.

Νωρίτερα στο θέμα με τα πασαλάκια αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας, ο οποίος σημείωσε ότι η αφαίρεσή τους δεν είναι σύννομη.

Την αντίθεσή του για την ενέργεια αυτή εξέφρασε και ο Γιώργος Ορφανός, σημειώνοντας πως «δεν μου άρεσε καθόλου που ξήλωσε πέντε παλούκια από κάποιο σημείο, επειδή φώναξαν οι γείτονες».

«Χωρίς κάποια ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, βλέπουμε να προχωράτε σε αλλαγές στους δρόμους της πόλης, αφαιρώντας για παράδειγμα πασαλάκια που είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση ή σχεδιάζοντας την αμφιδρόμηση της Ίωνος Δραγούμη και της Δωδεκανήσου. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν αφορούν τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό για την πόλη; Ζητάμε λοιπόν, προτού προχωρήσετε σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά για το κυκλοφοριακό με την συμμετοχή των αρμόδιων φορέων της πόλης», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντώνης Γαζάκης.