Skip to main content

Ζέρβας: Δεν ζήτησα περίοδο χάριτος - Δουλειά, όχι ατάκες

Ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε ότι μετά τη ΔΕΘ θα συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το Μετρό Θεσσαλονίκης

«Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λόγια και ατάκες», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ξεκαθαρίζοντας ότι η διοίκησή του δεν ζητά περίοδος χάριτος.

«Δεν ζήτησα περίοδο χάριτος από τους δημότες. Όλοι μας στη διοίκηση πρέπει να δουλεύουμε πολύ και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ζητάμε και τη συμμετοχή του κόσμου. Αν τα πηγαίνουμε καλά, ας μας επιβραβεύσουν, αν δεν τα πηγαίνουμε, ας μας λένε τι πρέπει να αλλάξουμε», επισήμανε ο κ. Ζέρβας, σε συνέντευξή του στην TV100.

Αναφερόμενος στα πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τον τρόπο σχηματισμού της διοίκησής του και την πρόσκλησή του σε πρόσωπα και όχι σε παρατάξεις, ο κ. Ζέρβας επιχείρησε να κλείσει το θέμα.  «Ποιες προγραμματικές συγκλίσεις, ποια παράταξη είχε καταθέσει πρόγραμμα προεκλογικά; Αλλά αυτά τα αφήνουμε στο παρελθόν, έχουμε σημαντικές μάχες για την πόλη μας», υπογράμμισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κάθε στιγμή υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης».

Σχολίασε, ωστόσο, ότι «τρεις μήνες μετά τις εκλογές επανήλθαν τα πολιτικά πρόσωπα. Μίλησαν για αποστασίες, για ανηθικότητα, χρησιμοποιώντας την κομματική λογική».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι στη διοίκησή του συμμετέχουν πρόσωπα από επτά διαφορετικές παρατάξεις. «Πήρα την εντολή και την ευθύνη να διοικήσω τον δήμο. Έπρεπε να επιλέξω τους καλύτερους συνεργάτες, να φτιάξουμε ένα μάχιμο, ικανό σχήμα για το καλό της πόλης. Απευθύνθηκα σε ανθρώπους της γενιάς μου», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι μετά τη ΔΕΘ θα συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το Μετρό Θεσσαλονίκης και τον σταθμό Βενιζέλου.

«Θα συγκαλέσουμε συζήτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να δούμε ποια είναι η ιδανική λύση για τον σταθμό Βενιζέλου. Χασαμε 6 χρόνια χωρίς να έχει δρομολογηθεί μια λύση, άρα πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί.», σημείωσε. Όπως ανέφερε, «το σημαντικό δεν είναι να πούμε ότι ο Ζέρβας δικαιώθηκε αλλά να βρεθεί η καλύτερη και συντομότερη λύση για τον σταθμό».

Το θέμα του Μετρό καθώς και του ΟΑΣΘ ο κ. Ζέρβας τα έχει θέσει ήδη και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σύσκεψη με τους φορείς που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.