Skip to main content

Ζέρβας: Εννέα δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία

«Η συμπερίληψη δεν είναι απλά ένα σύνθημα στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά καθημερινή προσπάθεια», σημειώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Εννέα δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για τη συμπερίληψη των ΑμεΑ αναδεικνύει μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο δήμαρχος Κωσταντίνος Ζέρβας με αφορά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Η συμπερίληψη δεν είναι απλά ένα σύνθημα στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά καθημερινή προσπάθεια. Τιμούμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μέσα από όσα έχουμε καταφέρει να κάνουμε για μια 'ισότιμα προσβάσιμη' πόλη. Ξεκινώντας από το να μάθουμε τα παιδιά μας να παίζουν μαζί», σημειώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επισημαίνει τις εννέα δράσεις:

- Αυτοβελτίωση διευθύνσεων του δήμου που έρχονται σε επαφή με το κοινό μέσω εσωτερικού εκπαιδευτικού προγράμματος για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία. Δημιουργία ειδικού γκισέ για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου στα τμήματα του δημαρχείου που εξυπηρετούν κοινό.

- Μηχάνημα αυτόματης διερμηνείας για κωφούς στο δημαρχείο.

- Αξιολόγηση της προσβασιμότητας όλων των δημοτικών κτηρίων που υποδέχονται κοινό, με στόχο να γίνουν αποκαταστάσεις όπου απαιτείται.

- Πρόγραμμα «μαζί στο παιχνίδι, μαζί στη ζωή»: Τοποθέτηση σε 17 παιδικές χαρές του δήμου παιχνίδια για παιδιά με αναπηρίες.

- Κατασκευή του Πάρκου για Όλους στην Τούμπα.

- Τοποθέτηση ραμπών σε 20 σχολικά συγκροτήματα του δήμου και κατασκευή υγειονομικών χωρών για άτομα με αναπηρία σε 19 σχολικά συγκροτήματα.

- Αξιολόγηση όλων των ειδικών θέσεων στάθμευσης για άτομα αναπηρία αναφορικά με τη λειτουργικότητά τους. Οι θέσεις αυξήθηκαν από 81 σε 150.

- «Συναισθάνομαι και αλλάζω»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών σχολείων

- Τοποθετήσαμε 36 ηχητικά προειδοποιητικά συστήματα για άτομα με οπτική αναπηρία σε φωτεινούς σηματοδότες.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον να εξαλείψουμε τις διακρίσεις και τις ξεπερασμένες αντιλήψεις», κατάληξε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στην ανάρτησή του.