Skip to main content

Ζέρβας: Επτά χαμένα χρόνια για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Ο δήμαρχος τόνισε πως το μνημόνιο που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο δίνει μια λύση που επιτέλους βάζει στις ράγες το τρένο της κατασκευής του Μουσείου.

Με 31 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το μνημόνιο συνεργασίας για τη χωροθέτηση Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος σε ακίνητο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. εντός του δήμου Θεσσαλονίκης και η παροχή εξουσιοδότησης προς τον δήμαρχο για την υπογραφή του μνημονίου στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Διαβάστε: Η λύση που ξεμπλοκάρει το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Στην τοποθέτησή του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε πως δυστυχώς για ένα τόσο σημαντικό έργο βρισκόμαστε κάπου στο Α και αν όχι στο Α, στο Β ή το Γ.

Όπως ανέφερε η λύση της παραχώρησης 10 στρεμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά του κτηρίου εντός του ίδιου οικοδομικού τετραγώνου βοηθάει ώστε το Μουσείο να έχει την κατάλληλη προβολή, πρόσβαση αλλά και τον απαραίτητο χώρο στάθμευσης.

«Είναι μια λύση που επιτέλους θα βάλει στις ράγες το τρένο της κατασκευής», τόνισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι με το μνημόνιο λύνεται ένα βασικό στοιχείο του μεγάλου αυτού έργου, το ιδιοκτησιακό. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα ώστε να ξεκινήσουμε εκεί που η διοίκηση βρισκόταν το 2013. Μιλάμε για επτά χαμένα χρόνια. Ας βάλουμε πλάτη [...] Σήμερα ουσιαστικά λύνουμε το ιδιοκτησιακό με την παραχώρηση της έκτασης», υπογράμμισε. 

Μάλιστα, υποσχέθηκε να τρέξει με όλες τις δυνάμεις του ώστε να μη μιλάμε και για άλλα χαμένα χρόνια. «Θα είναι ένα μουσείο για την πόλη, για τη χώρα, στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν εκείνες τις άγριες, αποτρόπαιες ημέρες που ελπίζω κανείς μας να μην τις ξαναζήσει. Θέλω να συνεχίσουμε λοιπόν σε αυτή την πορεία», σημείωσε εκφράζοντας την ελπίδα να δει το μεγάλο αυτό έργο για την πόλη να ολοκληρώνεται σύντομα.